Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
amortyzator przód
nie moge odkrecic sruby od góru przy amortyzatoze z przodu. golf 96 jak to zrobic? musi byc imbus i nasadka 22?
-

Pająk - Berbeć
Nie możesz odkręcić dlaczego??
Co się dzieje??
Opisz trochę dokładniej to może będziemy wiedzieli co się dzieje i będziemy mogli Ci jakoś pomóc.
Informacje, że nie możesz odkręcić jakiejś śrubki to nie za wiele daje miejsca do napisania jakiejś sensownej odpowiedzi...
Tutaj masz poradę jak wymienia się zawieszenie w MK3, może to Ci w czymś pomoże...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=55474&start=0
Co się dzieje??
Opisz trochę dokładniej to może będziemy wiedzieli co się dzieje i będziemy mogli Ci jakoś pomóc.
Informacje, że nie możesz odkręcić jakiejś śrubki to nie za wiele daje miejsca do napisania jakiejś sensownej odpowiedzi...
Tutaj masz poradę jak wymienia się zawieszenie w MK3, może to Ci w czymś pomoże...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=55474&start=0
-

Snejk18 - Fanatyk
mi nie znając problemu
chyba wiem o co koledze chodzi , pewnie obrobiła mu się dziura na klucz imbus ,i kręci Ci się cały czop amora ten niklowany
czy tak ? jeśli tak to jest prosta opcja ,jak masz kleszcze tak zwane " żabka " tam ustawiasz śrubą moment zamknięcia ,jak dobrze ustawisz to jak chycą to już na amen ,i wtedy będziesz miał pewną siłe na kluczu ,z tym że żabkę musisz trzymać ,o amora się nie martw w sumie idzie na złom
ale absolutnie nie stosuj żabki przy montażu nowego ,bo możesz uszkodzić gładź tego pręta i po kilku kilometrach może paść ,bo ucieknie ciśnienie lub płyn 
chyba wiem o co koledze chodzi , pewnie obrobiła mu się dziura na klucz imbus ,i kręci Ci się cały czop amora ten niklowany
czy tak ? jeśli tak to jest prosta opcja ,jak masz kleszcze tak zwane " żabka " tam ustawiasz śrubą moment zamknięcia ,jak dobrze ustawisz to jak chycą to już na amen ,i wtedy będziesz miał pewną siłe na kluczu ,z tym że żabkę musisz trzymać ,o amora się nie martw w sumie idzie na złom
ale absolutnie nie stosuj żabki przy montażu nowego ,bo możesz uszkodzić gładź tego pręta i po kilku kilometrach może paść ,bo ucieknie ciśnienie lub płyn 
- patryk1981
- Czytacz
odkreciłem dwie sruby na dole nad piastą a tej u góry ni moge. Gdy krece kluczem 22 u góry to czpień amortyzatora sie okreca...
[ Dodano: 2011-04-07, 23:03 ]
czyli jedyny prawidłowy sposób na to To imbus i nasadka 22. I musi isc?
-

Pająk - Berbeć
Pająk napisał(a):odkreciłem dwie sruby na dole nad piastą a tej u góry ni moge. Gdy krece kluczem 22 u góry to czpień amortyzatora sie okreca...
tak ,ale też nabijany nabijany torx ,może to pomoże ,lub rzeczona żabka o której wspominałem
- patryk1981
- Czytacz
Pająk napisał(a):Gdy krece kluczem 22 u góry to czpień amortyzatora sie okreca...
i kręcić się będzie. Po to jest tam ten imbus. Nim blokuje się trzpień amora, żeby się nie kręcił.
Tylko to musi być jakiś porządny klucz, najlepiej nasadka na "grzechotkę", bo tandeta to Ci się przekręci.
A najłatwiej jak ma się klucz pneumatyczny, taki jak używają w warsztatach do zdejmowania kół. Ja jak ostatnio wyjmowałem tylne amory to używałem właśnie pneumata i poszło mi to wszystko błyskawicznie

-

Snejk18 - Fanatyk
Snejk18, szefu ,może jemu się już dawno obrobiła nasadka na imbus ,teraz ti nabijany torx alo żaba i zaciśnie ,to odkręci 

- patryk1981
- Czytacz