Cześć wam. Planuje kupić dla siebie jako pierwsze auto MK3 i mam do was kilka pytań odnośnie samego modelu, jak i jego tuningu.
1.Silnik 1.6 czy 1.8?
Chodzi mi głównie o w miarę niezawodność i spalanie aniżeli o moc. Silnik w LPG.
2.Angel Eyes/Ringi - palenie żarówek?
W sobotę na warsztat na moich praktykach przyjechał mk3 variant (jeżeli to ma znaczenie to AFN po chipie) z właśnie tymi światłami. Chciałem je włączyć, okazało się że nie ma postojówek. Po zapytaniu mechanika (auto jego kolegi) facet odłączył postoje bo miał jakieś problemy z żarówkami z tyłu (?!) i temu z nich nie korzysta.
3.Podświetlenie licznika LEDIKER (WB) - jak z montażem?
Kilka rodzajów liczników montowano w naszym MK3, więc na jaki patrzeć aby ta zmiana nie wiązała się z lutowaniem?
4.Wydech - jakie tłumiki?
Jedyną modyfikacją która nie wpływa na wygląd auta chcę zrobić mruczący wydech, jednak nie taki typowy z tuningu hondy civic V, jednak delikatny pomruk. Musiałbym wyciąć kata, środkowy i zostawić końcowy, czy końcowy zastąpić basowym?
5.Podświetlenia pierdoły w środku - pedały.
Czy MK3 ma jakieś podświetlenie standardowo pod pedałami? Bo jeżeli nie to chciałbym pociągnąć jakoś sygnał z krańcówki aby się zaświecało, a po zamknięciu drzwi żeby świeciły, ale tak z 20-30% swojej mocy - idzie to zrobić?
6.Kierunkowskazy i bodajże halogeny - jak to jest?
Obok kierunkowskazów jest halogen, czy dwa odblaski?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
- Pxx
- Berbeć
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1781
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Re: Kupno MK3 i jego visual tuning.
1. Nie znam się na LPG, nie będę w błąd wprowadzał 
2. Pierwsze słyszę, nie wina lamp a raczej gdzieś na układzie wali spięcie (kijowy mechanik)
3. LEDIKER daje szczegółowe instrukcje dotyczące montażu i raczej nikt nie ma problemu, dasz radę
4. Chcesz ładny pomruk to kup sobie VR6
Moja opinia taka że ani 1.6 ani 1.8 w podtlenku LPG czy benzynie ładnie nie mruczy 
5. Oryginalnie chyba nie było, zrobić jakoś się na pewno da, ale to już kwestia pomysłowości i wprawy
Tu masz od ledikera aczkolwiek wygląda nie szałowo http://lediker.pl/golf-3---vento-oswiet ... 89,58.html
6. Zależy jaka wersja, ale halo mozesz zawsze dokupić i wmontować w miejsce blendy

2. Pierwsze słyszę, nie wina lamp a raczej gdzieś na układzie wali spięcie (kijowy mechanik)

3. LEDIKER daje szczegółowe instrukcje dotyczące montażu i raczej nikt nie ma problemu, dasz radę

4. Chcesz ładny pomruk to kup sobie VR6
Moja opinia taka że ani 1.6 ani 1.8 w podtlenku LPG czy benzynie ładnie nie mruczy 
5. Oryginalnie chyba nie było, zrobić jakoś się na pewno da, ale to już kwestia pomysłowości i wprawy
Tu masz od ledikera aczkolwiek wygląda nie szałowo http://lediker.pl/golf-3---vento-oswiet ... 89,58.html6. Zależy jaka wersja, ale halo mozesz zawsze dokupić i wmontować w miejsce blendy

-

Misiek1994 - Badacz tematu
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
1. stanowczo 1.8 lepiej znosi gaz starego typu , inny kolektor bla bla
2. Podaruj sobie te lampy .
3. Ledikier ma sprawdzone i dobre podświetlenia , dużo ludzi na nich jeżdzi wszystko będziesz miał opisane i nie jest to trudne
4. Jak wydech to jak dla mnie żadnych mugenów ewentualnie ultera ale nie za duzy bo dołączysz do wieś-tunningowców z tych silników brzmienia nie ma aż takiego jak ty chciałbyś mieć
5. Po co Ci ? nie widzisz gdzie masz nogi ?
6. Były halogeny i mała jedna osobna blenda i migacz i były wersje z migaczem i podwójną blenda jednolita bez halogenów
aczkolwiek wszystko pasuje
PS: najpierw kup ten samochód a potem tuninguj
2. Podaruj sobie te lampy .
3. Ledikier ma sprawdzone i dobre podświetlenia , dużo ludzi na nich jeżdzi wszystko będziesz miał opisane i nie jest to trudne

4. Jak wydech to jak dla mnie żadnych mugenów ewentualnie ultera ale nie za duzy bo dołączysz do wieś-tunningowców z tych silników brzmienia nie ma aż takiego jak ty chciałbyś mieć

5. Po co Ci ? nie widzisz gdzie masz nogi ?

6. Były halogeny i mała jedna osobna blenda i migacz i były wersje z migaczem i podwójną blenda jednolita bez halogenów
aczkolwiek wszystko pasuje PS: najpierw kup ten samochód a potem tuninguj

-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
Co to te blendy i halo? I dlaczego odpuścić sobie ringi, słabo świecą? Jakaś alternatywa?
- Pxx
- Berbeć
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1781
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Blendy to te odblaski, a halo to halogeny
Co do lamp, to proponuje najpierw kupić auto, zobaczysz jaki kolor i jakie lampy będą najlepsze
Co do lamp, to proponuje najpierw kupić auto, zobaczysz jaki kolor i jakie lampy będą najlepsze

-

Misiek1994 - Badacz tematu
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.4 ABD
Pxx napisał(a):Co to te blendy i halo? I dlaczego odpuścić sobie ringi, słabo świecą? Jakaś alternatywa?
Nie każda lampa pasuje to Golfa , kupisz przekonasz się , Blenda to ten plastik obok migaczy po lewej albo prawej stronie zderzaka , halo to halogen który jest zamiast tej blendy w niektórych wersjach

-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
• Strona 1 z 1
Powrót do Zakup kontrolowany - Kupujemy Golfa