Jaką macie opinię na temat najmu długoterminowego samochodu?

Kupujesz Golfa ? - Tu uzyskasz odpowiedzi na pytania, które Cię dręczą przed jego zakupem.

Moderator: Moderator

Postprzez mirat » 16 cze 2025, o 15:38

Proszę o opinię na temat najmu długoterminowego samochodu. Interesują mnie Wasze doświadczenia, sugestie, opinie na temat róznych firm. Przeglądałem sobie wstępnie niektóre oferty, jeszcze nie zdecydowałem się na samochód ale planuje sobie coś wziąć. Ale obawiam się szczególnie procedury zwrotu. Ze firma będzie naliczała dodatkowe kary za jakieś usterki itp.
Ogółnie nie mam ochoty na zabawę w wykup i sprzedaż. Interesuje mnie wypożyczenie samochodu, którym mogę sobie jeździć na co dzień.
Jak to wygląda w praktyce?????
mirat
Berbeć

Rocznik: 2006
Silnik: 1.4
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Re: Jaką macie opinię na temat najmu długoterminowego samoch

Postprzez gelos » wczoraj, o 10:35

Moim zdaniem chodzi tutaj bardziej o sytuację, w której oddajesz zaniedbane i zdezelowane auto. No i druga strona z tego powodu chce Cię obciążyć. Ogólnie wszystko tutaj zależy od tego, na jaką firmę się decydujesz. Ogólnie na stronie firmy, w której wynajmujesz samochód znajdziesz informację o tym czym jest ponadnormatywne zużycie. Jakie rysy mogą wystapić na aucie, co tolerują a co nie. Zerknij sobie na przykład na stronę Master1
https://masterlease.pl/zwroty/

Opisane jest tutaj jak przygotować samochód do zwrotu i co mogą w tym przypadku tolerować.
gelos
Berbeć

Rocznik: 2006
Silnik: 1.5
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

- - -

Powrót do Zakup kontrolowany - Kupujemy Golfa