Witam wszystkich forumowiczów, proszę o poradę gdyż auto ma masę rzeczy do zrobienia i nie wiem czy warto się w to pakować, byłby to mój pierwszy samochód.
Jak podaje właściciel (którym jest znajomy - chłopak siostry), był na długiej trasie kiedy po dziwnym sygnale dźwiękowym (który zignorował bo nie wiedział co oznacza) coś poszło w silniku, zaczął brać borygo. SIlnik prawdopodobnie został przegrzany, diagnoza w serwisie - do wymiany uszczelka pod głowicą.
O ile uszczelkę po kosztach wymieni mi znajomy - to boimy się o ewentualne pękniecie bloku (znajomy mówił coś o kanałach wodnych).
Samochód ma około 270000-280000km przebiegu, a pewnie więcej.
dodatkowo w skrzyni nie wchodzi "jedynka", trzeba ją wrzucać sposobem który zaczyna się jak do wstecznego z kombinacją, podobno coś tam spadło, jakieś cięgno i można z tym żyć bo skrzyni to nie niszczy??
Do serwisu są bębny z tyłu + dziura w lewym progu po otwarciu drzwi pasażera z tyłu, i tak samo wchodząca rdza w okolicach pomiędzy nadkolem a drzwiami kierowcy.
Z zalet to, auto ma klime, kubełkowe fotele z wersji GT, elektryczne szyby, nową szybę przód, nowe opony, nowe felgi tył,nowy akumulator i ten LPG.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jakiś link zapodaj, co by można było zobaczyć.. ale za 800zł nie oczekiwałbym cudów.
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Sęk w tym, że to jest oferta prywatna, jak auta nie kupię to idzie na żyletki. Mogę co najwyżej sam podejść i porobić. Zdjęcia.
- Parweniusz
- Berbeć
Parweniusz, Ja bym nie brał , chyba ze buda zrobiona na GTI i skóra w srodku to mozna pomyśleć o SWAPIE itd. ale jak ma tylko półkubły el.szyby to w dobrym GT masz, spokojnie za 2k+ znajdziesz dobrego GT 90km tylko czasu a silnik i wszystko w stanie DOBRYM 
-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ja osobiście bym go wzioł ewentualnie na części... A napewno nie jako surowiec do obróki
800zł to wcale nie tak mało jak za taki szrot. Jak fotele niepowycierane i z pasami od GT to szybko pójdą
Lampy klima, aku obchnierz a może jakiś zboczeniec na LPG się skusi
. Jak butla ważna to ze 150 weźmiesz jeszcze oponki nowe? Bierej go na części później umowa na bezdomnego i jazda na złom xD
Ehhh u nas by już na polach latał
800zł to wcale nie tak mało jak za taki szrot. Jak fotele niepowycierane i z pasami od GT to szybko pójdą
Lampy klima, aku obchnierz a może jakiś zboczeniec na LPG się skusi
. Jak butla ważna to ze 150 weźmiesz jeszcze oponki nowe? Bierej go na części później umowa na bezdomnego i jazda na złom xD
Ehhh u nas by już na polach latał

- 104i9fm
- Czytacz
GolfiarzJR napisał(a):spokojnie za 2k+ znajdziesz dobrego GT 90km tylko czasu a silnik i wszystko w stanie DOBRYM
Taa... A przód czy tył ?:D
Jeśli karoseria ma tylko progi do roboty to może i się poważnie można nad tym zastanowić. Bo jak wyjdzie że to strup to lepiej się za takie coś nie brać.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Za te pieniadze nie ma co oczekiwac cudow. Toc to cena zlomowa praktycznie. Pokaz jakies foty, calosci i tych 'martwych punktow'. Ale ogolnie za ta kase jak nie ma tragedii to wydaje mi sie ze warto. Jak glowica nie pekla to koszty malutkie. A co do dziwku to moze to piszczek od cisnienia oleju
Wtedy silnik szmelc
No ale mowiac szczerze, na szrocie zawsze te 6 stow wyrwiesz za niego.
Wtedy silnik szmelc
No ale mowiac szczerze, na szrocie zawsze te 6 stow wyrwiesz za niego.
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
-

Grzesiek2507 - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Zakup kontrolowany - Kupujemy Golfa