Mam pytanie
mam 1.4 93 rok z lpg
teraz jak to ma sie do szkody całkowitej?
i jak by ona musiała wyglądać na moim golfie?
pytam bo kolejny raz o kało ktoś mi auta na rondzie nie skasował
tępaki niewiedzą że z środkowego pasa nie zjeżdża sie ...
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Szkoda całkowita
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
tępaki niewiedzą że z środkowego pasa nie zjeżdża sie ...
albo na zewnętrznym dookoła ronda jazda
i jak by ona musiała wyglądać na moim golfie?
kazda ubezpieczalnia inaczej patrzy

VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
-

radomiak - Gaduła
k-m-r1 napisał(a):tępaki niewiedzą że z środkowego pasa nie zjeżdża sie
powiedz na ktorym rondzie??
a szkoda calkowita tzn ze koszt naprawy wyzszy niz cena rynkowa samochodu jak auto rzeczoznawca ci wyceni na 1000zl a naprawa wyniesie 1100zl to juz masz calkowita
-

strzeliniasty - Members
strzeliniasty napisał(a):a szkoda calkowita tzn ze koszt naprawy wyzszy niz cena rynkowa samochodu jak auto rzeczoznawca ci wyceni na 1000zl a naprawa wyniesie 1100zl to juz masz calkowita
w warcie jest troche inaczej w 75% auto uszkodzone to juz kwalifikuje sie
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
-

radomiak - Gaduła
jestem na bieżąco bo w ubiegłą sobotę facet pod wpływem wjechał mi w auto szkoda całkowita jest wtedy gdy różnica wartości samochodu przed wypadkiem i po wypadku jest niższa niż koszt naprawy
u mnie w golfie z 92 za wymianę zderzaka malowanie go i malowanie przedniego błotnika i drzwi mają zapłacić 1400 złotych i z tego co się orientowałem w warsztacie to spokojnie sie zmiesze w tej kwocie za naprawę
u mnie w golfie z 92 za wymianę zderzaka malowanie go i malowanie przedniego błotnika i drzwi mają zapłacić 1400 złotych i z tego co się orientowałem w warsztacie to spokojnie sie zmiesze w tej kwocie za naprawę
-

drlubicz - Czytacz
Rondo Wrocław bielany koło auchan 3 pasy ...
jesli skasuje mi ktos błotnik maske lampe ala mk4 halogeny zdeżak
maska błotnik do malowania ok to rozumiem że jak autko warte przed wypadkiem bło 3 tys a po jest 1500 szkoda 1400 to do naprawy a jak szkode wycenią na 1600 to szkoda całkowita?
co jesli przestawiona bedzie podurzyca? spawanie czy kasacja? ja auto dostaje czy kase dają i auta nie mam ?
jesli skasuje mi ktos błotnik maske lampe ala mk4 halogeny zdeżak
maska błotnik do malowania ok to rozumiem że jak autko warte przed wypadkiem bło 3 tys a po jest 1500 szkoda 1400 to do naprawy a jak szkode wycenią na 1600 to szkoda całkowita?
co jesli przestawiona bedzie podurzyca? spawanie czy kasacja? ja auto dostaje czy kase dają i auta nie mam ?
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
załóżmy ze A to wartość Twojego auta przed wypadkiem czyli 3000 , złóżmy że B to wartość po wypadku czyli 1500 załóżmy że koszt naprawy nazwiemy C i wynosi 1600
szkoda całkowita jest wtedy gdy C jest większe od A-B , a jest bo 1600 jest większe od 1500, auto oczywiście ci zostawiają możesz nim jeździć , naprawić itp z tym ze dostajesz mniej kasy niż za naprawę auta. Można próbować naciągać w rożne strony te wartości ale niestety przy naszych starych autach o małej wartości to różnica paru stówek a rzeczoznawca też kosztuje
szkoda całkowita jest wtedy gdy C jest większe od A-B , a jest bo 1600 jest większe od 1500, auto oczywiście ci zostawiają możesz nim jeździć , naprawić itp z tym ze dostajesz mniej kasy niż za naprawę auta. Można próbować naciągać w rożne strony te wartości ale niestety przy naszych starych autach o małej wartości to różnica paru stówek a rzeczoznawca też kosztuje
-

drlubicz - Czytacz
drlubicz, czyli najwiecej na uszkodzeniach blacharki możemy miec w kosztach
-

k-m-r1 - Weteran
- reval
- Berbeć
A ja wam powiem tak. Dokładnie pierwszego listopada skasowałem mojego MK3, znaczy się wjechał mi w tył (Jak będę miał lepszego neta wrzucę fotki) bo neo padła i iplus został. Dostałem ~7 tysi. Wynik z hamowni na 115kM z 1.8, kilka rachunków, instalacja roczna LPG. Chcieli mnie oje.bać ale wziąłem rzeczoznawcę (150zł jak dobrze pamiętam), wycenił na tyle i gig majonez. Pierwsza wycena z MTU była na 4,5 klocka.
A co do usterki w golfie to wystarczy przodem puknąć pod kątem tak żeby lampę stłuc i błotnik delikatnie cofnąć i już całka jak to zwią. Jakoś tak mi tłumaczył.
Dostałem odszkodowanie i kupiłem mazdę. http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopi ... 4&t=129486
A co do usterki w golfie to wystarczy przodem puknąć pod kątem tak żeby lampę stłuc i błotnik delikatnie cofnąć i już całka jak to zwią. Jakoś tak mi tłumaczył.
Dostałem odszkodowanie i kupiłem mazdę. http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopi ... 4&t=129486
-

DamianSzatan666 - Czytacz
Powrót do Wypadki / Odszkodowania / Ubezpieczenia