Cześć,
proszę o pomoc w wycenie ile może kosztować naprawa (robocizna) takiego uszkodzenia powstałego w wyniku stłuczki. Poniżej opisuję jakie szkody powstały oraz wrzucam też zdjęcia. Chciałbym Was prosić o opinię – czy takie uszkodzenia zderzaka i pasa przedniego są jeszcze do „wyprostowania” bez konieczności kupna nowych części? Niestety nie znam się aż tak na autach i nie chciałbym przepłacić za swoją niewiedzę...
Wygląd auta z przodu:
Przede wszystkim uszkodzona została chłodnica, a w zasadzie została ona przebita przez jedną ze śrub mocujących zamek maski i płyn z niej wycieka momentalnie. Także domyślam się, że chłodnica do wymiany. Na zdjęciu widać jak połatałem chłodnicę tym co miałem aby dojechać do domu kilka km.
Zderzak oraz pas przedni (wzmocnienie) – posiadają spore wgniecenie. Zderzak jakby się poluzował (opuścił się) i widać duże prześwity pomiędzy lampami i karoserią. Widać też pęknięcie pasa przedniego w jego górnej części.
Widok przy zamku maski:
Maska mimo, że nie widać wgniecenia to nie przylega dobrze do nadkoli.
Grill został zdjęty do zdjęcia, choć jest trochę pęknięty, ale nie jest z nim najgorzej.
Moje auto to Golf III 1.8 benzyna, 94’, wersja bez klimatyzacji.
Znalazłem poszczególne części na allegro i takie ceny podam mechanikowi aby zmniejszyć możliwość naciągania z jego strony.
Chłodnica 69zł -120zł
Pas przedni - ceny 50-120zł
Zderzak 85zł (bez zaślepek) - 175zł (pełny)
PS. A może ktoś z okolic Wrocławia może polecić mechaników we Wrocławiu lub sklepy z częściami do VW? Narazie trafiłem tylko na mechaników ogłaszających samych siebie...
Dowiedziałem się, że być może ktoś z kolegów z klubu VW może byłby skłonny podjąć się naprawy auta za rozsądniejsze pieniądze niż mechanik - jeśli ktoś z kolegów z forum chciałby się tego podjąć to bardzo proszę o kontakt.
Z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc, podpowiedzi i porady.
Pozdrawiam serdecznie,
Jarek

hmmm mozesz sam probowac naprostowac ale to nie bedzie super rowno wygladalo lepiej kupic nowe czescie ale jak juz masz taka niespodzianke to pomysl nad vento frontem bo i tak wymieniasz to co vento front ma

a chlodnice lepiej nowa bo wiadomo ze nie cieknie