Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
OC problem
Witam mam takie pytanie w 2009 roku kupiłem motor ale nie rejstrowałem go na siebie właściciel od którego go kupiłem już nie żyje .Kupiłem go oczywiście z ważnym ubezpieczeniem .I teraz mam problem bo go sprzedałem kolejnej osobie z ubezpieczeniem poprzedniego właściciela a ja go nie zarejstrowalem na siebie i teraz nie wiem czy coś mi za to grozi żę go nie zarestrowalem na siebie od strony wydziału komunikacji i od strony ubezpieczenia . Urzędu skarbowego się nie obawiam bo kwota na umowie była 900zł .Nie wiem czemu bo OC przychodzi nadal na tą osobę która mi sprzedała motor a ona już nie żyje i kwity dostaje jego żona ale nic ona z tym nie robi bo twierdzi że mi go sprzedała a ja go z tym oc dalej sprzedałęm.Dzięki za pomoc
- karolulewicz
- Czytacz
Re: OC problem
Nic Ci nie grozi.Problemem rozumiem jest według Ciebie ta sytuacja
Po prostu pewnie nie została przeprowadzona sprawa spadkowa więc samochód w ubezpieczalni widniete na świętej pamięci właściciela.
karolulewicz napisał(a):.Nie wiem czemu bo OC przychodzi nadal na tą osobę która mi sprzedała motor a ona już nie żyje i kwity dostaje jego żona ale nic ona z tym nie robi bo twierdzi że mi go sprzedała a ja go z tym oc dalej sprzedałęm.Dzięki za pomoc
Po prostu pewnie nie została przeprowadzona sprawa spadkowa więc samochód w ubezpieczalni widniete na świętej pamięci właściciela.
- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
nic nie powinnno byc ale jak coś to za każdy brak ubezpieczenia nowemu włascicielowi przyjdzie zapłącic a jak pokaże umowe że ma od Ciebie z datami to Tobie za kazdy rok braku może wskoczyc 2500 zł
może teżnic nie byc okaże sie jak nowa osoba sprubuje zarejstrowac i ubezpieczć
w tym momęcie w dokumętach będzie przerwa ubezpieczenia OC a za to odpowiada włąsciciel
takie przerwy wyłapuje system automatycznie przychodzi pisemko
poczekasz 5-6 lat do przedawnienia to sie dowiesz
może teżnic nie byc okaże sie jak nowa osoba sprubuje zarejstrowac i ubezpieczć
w tym momęcie w dokumętach będzie przerwa ubezpieczenia OC a za to odpowiada włąsciciel
takie przerwy wyłapuje system automatycznie przychodzi pisemko
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
To czyli co ja mam zrobić aby teraz się dowiedzieć czy czasem na mnie nic nie leci żadna kara dodam żę ja sprzedałem motor z ważnym oc wcześniejszym od którego kupiłem motor i go nie zarejstrowałem bo był uszkodzony po naprawie go sprzedałem z aktualnym oc od osobny co mi motor sprzedała .
- karolulewicz
- Czytacz
14SoundSX napisał(a):k-m-r1 napisał(a): takie przerwy wyłapuje system automatycznie przychodzi pisemko
Możesz napisać czyj system to wyłapuje ?
Fundusz gwarancyjny teraz wyłapuje takie osoby

-

vinni_pl - Badacz tematu
handlarze robio tak samo kupują a za chwile sprzedają a gosciu który tobie sprzedał motor powinien zgłosic do ubezpieczalni ze nie posiada motorka.a ty jak sprzedałes motor w ciogu 31 dni od zakupu to nie masz co sie martwic .a zona świetej pamieci zmarłego tak zapłaci oc.chyba że jej umorzą jak pójdzie do ubezpieczalni z aktem zgonu.ale nad tym nie jestem pewien.... 

Ostatnio edytowano 17 mar 2013, o 11:49 przez hanawald, łącznie edytowano 1 raz
Mój GOLF moj-golf/joker-1-9-tdi-t61143.html
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
k-m-r1 napisał(a):nic nie powinnno byc ale jak coś to za każdy brak ubezpieczenia nowemu włascicielowi przyjdzie zapłącic a jak pokaże umowe że ma od Ciebie z datami to Tobie za kazdy rok braku może wskoczyc 2500 zł
Umiesz czytać ze zrozumieniem? Napisał wyrażnie że gdy kupił motór to było Oc sprzedał motór więc odpowiada od daty zakupu do daty sprzedaży.Póżniej to go nawet fundusz gwarancyjny może pocałowac w 4 literki

- Golf Maniak
- Members
Golf Maniak, tak czytaj ze zrozumieniem!!!!!
za brak oc odpowiadasz od daty zakupu do dnia sprzedania bo jestes włascicielem jesli nie było oc na Ciebie to może byc milusio
ze skarbowego nic nie powinno byc podobnie z rejstracją nic nie zrobią bo jedynie policja może egzekwowac .... brak przerejstrowania auta
karolulewicz napisał(a):Kupiłem go oczywiście z ważnym ubezpieczeniem .I teraz mam problem bo go sprzedałem kolejnej osobie z ubezpieczeniem poprzedniego właściciela a ja go nie zarejstrowalem na siebie i teraz nie wiem czy coś mi za to grozi
za brak oc odpowiadasz od daty zakupu do dnia sprzedania bo jestes włascicielem jesli nie było oc na Ciebie to może byc milusio
ze skarbowego nic nie powinno byc podobnie z rejstracją nic nie zrobią bo jedynie policja może egzekwowac .... brak przerejstrowania auta
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
k-m-r1 napisał(a):karolulewicz napisał(a):Kupiłem go oczywiście z ważnym ubezpieczeniem .I teraz mam problem bo go sprzedałem kolejnej osobie z ubezpieczeniem poprzedniego właściciela a ja go nie zarejstrowalem na siebie i teraz nie wiem czy coś mi za to grozi
Kolego ubezpieczenie OC jest wykupowane na POJAZD a nie OSOBĘ.
Pisze wyrażnie kupiłem go z ważnym ubezpieczeniem OC .... sprzedałem kolejnej osobie z ubezpieczeniem poprzedniego właściciela.
- Golf Maniak
- Members
Powrót do Wypadki / Odszkodowania / Ubezpieczenia