Witam
Jakiś czas temu kupiłem golfa z tej samej miejscowości w której mieszkam i teraz nasuwa się moje pytanie czy muszę przerejestrować auto ? czytałem trochę i jedni mówią że tak a innie że nie wystarczy mieć przy sobie OC, dowód rej. i umowę kupna sprzedaży.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
ja tak jezdze moj wujek juz tak jezdzi 5 lat i git jest.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
krecik133 napisał(a):Jakiś czas temu kupiłem golfa z tej samej miejscowości w której mieszkam i teraz nasuwa się moje pytanie czy muszę przerejestrować auto ? czytałem trochę i jedni mówią że tak a innie że nie wystarczy mieć przy sobie OC, dowód rej. i umowę kupna sprzedaży.
W świetle prawa musisz... z Tym że ominą Cię koszta związane z wymianą tablic rejestracyjnych. Wymieniasz tylko dowód rejestracyjny pojazdu. Koszt to jakieś 80 zł czy jakoś tak (z pewnością mniej niż za komplet czyli nowe tablice+DR)
Niby ludzie lataj autami nie zarejestrowanymi 'na siebie'. I wszystko cacy. Jednakże teraz psiaki czepiają się o każdą pierdołę by zarobić na czym się da dla swojego ukochanego ministra... więc pewnie nie omieszkają 'poczęstować' młodziaka nagrodą w wysokości 500 zł za niezaktualizowane dane w DR.
Twoja wola.
Edit:
Podatek musisz opłacić... Inaczej skarbówka przypomni o sobie. I będzie do płacenia więcej niż te 2%.

Ostatnio edytowano 28 kwi 2013, o 22:30 przez Paweu, łącznie edytowano 2 razy
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Musisz zarejestrować auto na siebie tak jak kolega wyzej napisał koszt około 80zł. , a skarbówka do 2 tygodni od dnia zakupu , do 1000 zł. nie zapłacisz nic powyżej owe 2% , ale tak czy siak Musisz zgłosić się w skarbówce. 

-

Mario GT - Forumowy wyjadacz
- Silnik: 1.8 ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ja podatek zapłaciłam w US po miesiącu od daty kupna, ale musiałam pisać czynny żal, żeby nie ustanowili kary. Także lepiej zapłacić od razu i mieć spokój
Rejestracja to jak kto woli. Ja golfa kupiłam we wrześniu tamtego roku, a przejestrowałam go dopiero miesiąc temu bo ubezpieczenie się teraz skończyło, to już trzeba było na siebie mieć. I nawet nie woziłam ze sobą umowy kupna/sprzedaży. Przy kontrolach w krk jeszcze nie spotkałam się, by o nią pytali. Ja za rejestrację bez wymiany tablic zapłaciłam 82zł dokładnie. 
Rejestracja to jak kto woli. Ja golfa kupiłam we wrześniu tamtego roku, a przejestrowałam go dopiero miesiąc temu bo ubezpieczenie się teraz skończyło, to już trzeba było na siebie mieć. I nawet nie woziłam ze sobą umowy kupna/sprzedaży. Przy kontrolach w krk jeszcze nie spotkałam się, by o nią pytali. Ja za rejestrację bez wymiany tablic zapłaciłam 82zł dokładnie. 
-

netka22 - Czytacz
mogles wpisac w umowie kupna-sprzedazy kwote 900 zl a w uwagach do poprawek lakierniczych
A z ubezp lepiej przerejstruj, nas tez facet tak zrobil na szaro ze potem byly problemy niby brat mial jezdzic na ubezp faceta od ktorego kupil jeszcze do konca polisy a ten zglosil sprzedaz i potem bylo masa pism z ubezpieczalni
A z ubezp lepiej przerejstruj, nas tez facet tak zrobil na szaro ze potem byly problemy niby brat mial jezdzic na ubezp faceta od ktorego kupil jeszcze do konca polisy a ten zglosil sprzedaz i potem bylo masa pism z ubezpieczalni-

Nati712 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Wypadki / Odszkodowania / Ubezpieczenia