Witam. Jestem nowa na forum więc na początek witam wszystkich. Czytalam dosc duzo na ten temat ale jednak dalej nie wiem dokładnie jak to zrobić, a mianowicie chcialabym zmienic kolor podswietlania zegarów oraz licznikow gdzie przebieg i godzina, spodobało mi się tak jak na zdjęciu niżej (zdj 1) Tylko jak to zrobic, za pomocą listwy LED czy poprostu wymiana żarówek aby uzyskać efekt jak poniżej (zdj 1) I czy jesli poprzez listwę to zlikwidowac fabryczne żarowki? Jako że jestem kobietą to czy sobie z tym poradzę, tzn trzeba coś lutowac czy jest to łatwe do zrobienia samemu?
Myślę nad tym pierwszym lub drugim z pomalowanymi wskazówkami na czerwono.
1.
2.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
wywalasz oryginalne żarówki te z góry tam jest taka taśma też ją musisz wyrzucić ,to nie jest takie trudne potem musisz przylutować dwa przewody do i taka taśma LED pamiętając aby odcinać po 3 ledy i aby plus był połączony z plusem ,to ta trudniejsza cześć bo co do wskazówek to farba fluorescencyjna,a podświetlenie zegarka i kilometrów najlepiej wymienić żarówki to ta prostsza cześć ,Efekt super jak na pierwszej fotce 
to nie świat mknie do przodu
to ty za.........
Gaz jest do zapalniczek
Ropa do traktorów
to ty za.........
Gaz jest do zapalniczek
Ropa do traktorów
- benek
- Gaduła
te żarówki pasują do oświetlenia zegarka i licznika kilometrów a co do oświetlenia prędkościomierza i obrotomierza jest tam u góry taka folia koloru zielonego którą musisz usunąć
są też gotowe moduły led tu podaję link
http://www.ace.vot.pl/index.php?option= ... &Itemid=35
to jest najprostsza metoda
z kolei jeśli chcesz niebieski kolor i zapewne zmieniać też będziesz resztę w tym kolorze musisz liczyć się z tym że przerobienie włącznika świateł jest prawie niemożliwe na niebiesko
są też gotowe moduły led tu podaję link
http://www.ace.vot.pl/index.php?option= ... &Itemid=35
to jest najprostsza metoda
z kolei jeśli chcesz niebieski kolor i zapewne zmieniać też będziesz resztę w tym kolorze musisz liczyć się z tym że przerobienie włącznika świateł jest prawie niemożliwe na niebieskoto nie świat mknie do przodu
to ty za.........
Gaz jest do zapalniczek
Ropa do traktorów
to ty za.........
Gaz jest do zapalniczek
Ropa do traktorów
- benek
- Gaduła
camille, nie kombinuj z żadnymi dziwnymi listwami, tylko wejdź na www.lediker.pl i kup gotowy zestaw pod Golfa
zrobi Ci kolorystycznie taki jak chcesz i wszystko będzie idealnie pasować, dodatkowo masz kompletną instrukcję montażu, którą zrozumie nawet totalny laik 
zrobi Ci kolorystycznie taki jak chcesz i wszystko będzie idealnie pasować, dodatkowo masz kompletną instrukcję montażu, którą zrozumie nawet totalny laik 
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
zgadzam się z przedmówcą , mam zestawik od Ledikera i jest super nie trzeba kombinować
do wyboru do koloru 

-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
-

Banita95 - Members
- Rocznik: 99
- Silnik: 2.3
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Banita95, kompletne podświetlenie licznika 32zł, włącznika świateł (kilka ikonek) 35zł, a nawiewów 45zł to jest przesadzanie z cenami? Jedna (JEDNA) żaróweczka podświetlenia panelu klimy do Volvo kosztuje w ASO 50zł a w dobrym sklepie 29zł, mikroskopijna do podświetlenia przełącznika awaryjnych odpowiednio 40-parę i 24. B'plis 

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
tak są tam żarówki
kup sobie taki zestaw http://www.ace.vot.pl/index.php?option= ... &Itemid=35 i będziesz zadowolona 
kup sobie taki zestaw http://www.ace.vot.pl/index.php?option= ... &Itemid=35 i będziesz zadowolona 
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI