Witam kolegów,
czy ktoś bawił się w wywalanie wnętrza z golfa? Chodzi mi głównie o siedzenia i materiał wyścielający podłogę i ogólnie dół. Chciałbym go zdjąć i sprawdzić jak tam podłoga się ma. Dużo roboty przy tym? Jakieś haczyki po drodze?
Jeszcze jedno pytanie - czy w golfie podłoga powinna być równa jak stół? U mnie pod tym materiałem czuć nierówności, takie jakby stalowe wzmocnienia w podłodze...
pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Witam, ostatnio wszystko wyciągałem to jeszcze coś tam pamiętam
Trzeba sporo wyciągnąć rzeczy, najlepiej, jeśli każdy zestaw śrubek, nakrętek sobie opiszesz albo przykleisz do czego to ma być
mi to zajęło jedno popołudnie (robiłem pierwszy raz)
Wyciągasz fotele i kanapę na początek, demontujesz tunel środkowy, tunele nawiewów które idą od deski do tyłu, plastikowe progi przy drzwiach, boczki tapicerskie z tyłu (piszę na przykładzie auta 3-drzwiowego) i to chyba na tyle żeby móc na spokojnie wyciągnąć wykładzinę
podzielona jest na dwie części, więc jest łatwiej, ale z przednią się trochę nagimnastykujesz
chyba że wyciągniesz jeszcze deche, ale nie robiłem tego bo i tak wszystko wyszło na spokojnie
No i tak, blacha jest trochę nierówna pod spodem

Trzeba sporo wyciągnąć rzeczy, najlepiej, jeśli każdy zestaw śrubek, nakrętek sobie opiszesz albo przykleisz do czego to ma być
mi to zajęło jedno popołudnie (robiłem pierwszy raz)
Wyciągasz fotele i kanapę na początek, demontujesz tunel środkowy, tunele nawiewów które idą od deski do tyłu, plastikowe progi przy drzwiach, boczki tapicerskie z tyłu (piszę na przykładzie auta 3-drzwiowego) i to chyba na tyle żeby móc na spokojnie wyciągnąć wykładzinę
podzielona jest na dwie części, więc jest łatwiej, ale z przednią się trochę nagimnastykujesz
chyba że wyciągniesz jeszcze deche, ale nie robiłem tego bo i tak wszystko wyszło na spokojnie
No i tak, blacha jest trochę nierówna pod spodem

R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Kordi, w tym roku przerabiałem temat, także doradzę jak coś
BartheZz_3, pięknie Ci opisał co i jak, ja po drodze dodam żebyś pamiętał o wyciągnięciu na początek tych podłużnych plastikowych osłonek prowadnic fotela, lubią pękać przy wyszarpywaniu fotela na siłę
a fotel wyciągniesz bez problemu, tylko musisz z przodu odkręcić śrubkę która jest ogranicznikiem (klucz 10)
filozofii wielkiej nie ma
BartheZz_3, pięknie Ci opisał co i jak, ja po drodze dodam żebyś pamiętał o wyciągnięciu na początek tych podłużnych plastikowych osłonek prowadnic fotela, lubią pękać przy wyszarpywaniu fotela na siłę
a fotel wyciągniesz bez problemu, tylko musisz z przodu odkręcić śrubkę która jest ogranicznikiem (klucz 10)
filozofii wielkiej nie ma

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
czasem jest jako ogranicznik z przodu pod fotelem jest też taki bolczyk ze sprężynką w środku. Naciska się z jednej strony i wyciąga do siebie. Fotel na wstecznym do siebie i już. No i poskręcaj sobie oparcia do przodu, żeby było z tyłu miejsce. Ja na to nie wpadłem i gimnastykę akrobatyczną robiłem

- strzelu
- Badacz tematu
Dzięki Panowie za odpowiedź!
Jeszcze pytanie - robiliście jakieś zabezpieczenie podłogi, podkładki pod wykładzinę? Szczególnie u kierowcy gdzie zimą/latem w deszcz woda przenika z dywaników na wykładzinę.
Jeszcze pytanie - robiliście jakieś zabezpieczenie podłogi, podkładki pod wykładzinę? Szczególnie u kierowcy gdzie zimą/latem w deszcz woda przenika z dywaników na wykładzinę.

-

Kordi - Czytacz
Kordi napisał(a):Jeszcze pytanie - robiliście jakieś zabezpieczenie podłogi, podkładki pod wykładzinę? Szczególnie u kierowcy gdzie zimą/latem w deszcz woda przenika z dywaników na wykładzinę.
A to zajrzyj do mojego tematu
Myślę, ze sporo jest opisane
w razie coś pytaj na pw

R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
BartheZz_3 napisał(a):A to zajrzyj do mojego tematu
Myślę, ze sporo jest opisane