Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
bla.zej, to nic nie da bo masz wilgoć w całym zamku. A teraz żeby ją usunąć trzeba wyjąć zamek i wysuszyć go w domu. A później nasmarować i zapomnieć. JA zrobiłem to w lecie jak zakładałem centralny(elektryczny) wysmarowałem zameczki i teraz tylko cyka:P. O takich rzeczach najlepiej pamiętać jak jest ciepło.
-

gello1 - Gaduła
bla.zej napisał(a):Ja wczoraj wyciągłem klamkę razem z tym mechanizmem, przesmarowałem suchym smarem w sprayu, i dzisiaj rano znowu złapało![]()
Nie wiem, chyba ten smar jest do dupy...
To nie klamka jest problemem a zamek a dokladniej jak otworzysz drzwi to widac cyngielek ktory chwyta w karoserii drzwi takie metalowe U i jak zapadnie to drzwi sie trzymaja i nie otwieraja podczas jazdy.
Jak zamarznie to cyngiel nie odskakuje i drzwi nie da sie otworzyc. Tylko rozebrac, wyczyscic, wysuszyc i nasmarowac.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
Zamek o ile pamietam jest na torxa T25, tapicerke oczywiscie trzeba zdjac, trzeba tez odkrecic klamke i wyjac wkladke zamka i manewrowac tak zeby wyjac caly zamek
Ogolnie masakra, zeby wyjac, a potem wlozyc
Ogolnie masakra, zeby wyjac, a potem wlozyc

VW Vento 1.9TDI 1Z ++
- Bradley
- Fanatyk
Opcja dla tych co mają garaż
Wyciagnąc zamek dokładnie wyczyścić najlepiej zamoczyć w WD-40. Na drugi dzień dobrze przemuchać powietrzem i wysuszyć najlepiej opalarką z rozsądnej odległości. Potem iśc do apteki kupić glicerynę (1,50 gr)i wszystki mechanizmy przesmarować gliceryna. Ja tak robie od kilku lat nie tylko w golfie inie mam problemów
Bradley, przy browarku nigdy sie nie dłuży
Wyciagnąc zamek dokładnie wyczyścić najlepiej zamoczyć w WD-40. Na drugi dzień dobrze przemuchać powietrzem i wysuszyć najlepiej opalarką z rozsądnej odległości. Potem iśc do apteki kupić glicerynę (1,50 gr)i wszystki mechanizmy przesmarować gliceryna. Ja tak robie od kilku lat nie tylko w golfie inie mam problemów
Bradley, przy browarku nigdy sie nie dłuży

- darkker
- Badacz tematu
pullup1 napisał(a):do wazeliny technicznej łapie się brud i inny syf, ja używam smaru silikonowego w aerozolu, zamki nie zamarzają i uszczelki tez nie łapią drzwi
Zapewne
, tyle że nie nakłada się jej kilogramami i odpowiednio rozprowadza. Starcza raz na zime, a aerozol musi być bardzo wydajny i pewno nie wietrzeje. Jaka cenna bo puszke wazeliny nie zużyjesz dotego typu prac przez 12lat (mowa o 1 aucie).- terms
- Badacz tematu