Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Żarówka nawiewu...
Witam wszystkich posiadaczy Golf'a. Wiem, że temat gorący, lecz wszędzie co szukam informacji na temat żarówki nawiewu, znajduję poradniki jak sobie zmontować jakieś wynalazki. U mnie takowe oświetlenie jest, lecz bardzo słabe. Czy wymiana żarówki na nową pomoże? Wyczyszczenie tych plastików w środku? i Najważniejsze, jaka tam ma być żarówka? Poproszę jakiś link do Allegro. Podejrzewam, że jakaś 1,2w 12v, jeśli tak, to może 2w da lepszy efekt? Sorry za klepanie tematu. Dzięki za ew podpowiedzi, pozdrawiam.
- Pawel1586
- Berbeć
-

gello1 - Gaduła
J.w. Ja u siebie miałem rożne wynalazki w nawiewie, ale nic nie zastąpi oryginału. Oczywiście trzeba wymienić żarówkę na nową oraz porządnie w płynie do naczyń umyć "pająka" przewodzącego światło, w środku ten biały plastik, w którym siedzi żarówka, jej zieloną oprawkę, z ramki zewnętrznej wyjąć plastiki przewodzące światło i też umyć.
Jak wszystko zrobisz jak piszę będzie ładnie świeciło.
Gdzieś na forum kolega killah opisywał jak można wzmocnić światło w bocznych pokrętłach.
Jak wszystko zrobisz jak piszę będzie ładnie świeciło.
Gdzieś na forum kolega killah opisywał jak można wzmocnić światło w bocznych pokrętłach.
-

prezesik - Members
daniel93, ale wymiana to tylko chop i już a z tym myciem to wiesz , trochu trza sie pochlapać, a jakby już miało dojśc jakieś podklejanie pazłotkiem cy cóś, hmm tydzień roboty
tak jak pisze prezesik25 , ładnie wymyj, wymień żarówke i juz będziesz zadowolony, ja dodatkowo zamiast zarówki dałem diodę która robiła kiedyś za postojówke w Polonezie
( troszkę przyrzezbiłem ) i wykleiłem biały plastik wewnatrz sreberkiem z czekolady , na swiatłowody tez kapku sreberka i jest git, czas pracy koło 2 godz. przyjemnie spędzone 
tak jak pisze prezesik25 , ładnie wymyj, wymień żarówke i juz będziesz zadowolony, ja dodatkowo zamiast zarówki dałem diodę która robiła kiedyś za postojówke w Polonezie
( troszkę przyrzezbiłem ) i wykleiłem biały plastik wewnatrz sreberkiem z czekolady , na swiatłowody tez kapku sreberka i jest git, czas pracy koło 2 godz. przyjemnie spędzone 
-

thomasg - Gaduła
Myjcie do upadłego i tak bedzie słabiej niż diodki
Fakt umycie + dobra żarówka może pomóc, tylko żeby nie stopiło zielonego plastiku... Ale najlepszy jest pajączek z diodami tyle że to droższa opcja niz pucu pucu 
Fakt umycie + dobra żarówka może pomóc, tylko żeby nie stopiło zielonego plastiku... Ale najlepszy jest pajączek z diodami tyle że to droższa opcja niz pucu pucu 
-

Karol B. - Members
Widzę to jest temat rzeka
Nie tylko u mnie jest problem.
Panowie a takie pytanie - w każdej IIIójce popielniczka powinna być podświetlona?
Nie tylko u mnie jest problem.
Panowie a takie pytanie - w każdej IIIójce popielniczka powinna być podświetlona?

-

revor - Badacz tematu
revor, zobacz po otworzeniu popielniczki czy na górnej ściance masz światłowód-przeźroczysty plastikowy pasek, jeśli masz, a się nie świeci to pewnie żarówka przepalona 

-

Karol B. - Members