Witam wszystkich!
Mam pytanie dotyczące nawiewu. Od pewnego czasu zauważyłem że troszeczke słabiej odparowują mi szyby.Wydaje mi sie ze nawiewy mogą być zanieczyszczone (czesto do wnetrza samochodu wpadają różne drobne zanieczyszczenia, podczas pracy wiatraka na biegu 3-4), ale silniczek pracuje ok.
czy istnieje jakis filtr pyłkowy i jezeli tak to gdzie mam go szukać w celu wymiany bądz oczyszczenia.
z góry dziekuje za pomoc.
pozdrawiam.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Zanieczyszczenie nawiewu ?!
Boże chroń Mnie,przed Demonami w mundurach o niebieskim kolorze..
-

nanuk - Berbeć
jak kolega napisal znajduje sie na podszybiu od strony pasarzera wystarczy odkrecic 2 do 3 te plastikowe nakretki aby sie dostac do filtra od strony silnika sa 2 plastikowe zawleczki wyginasz i wyciagasz z ta plastikowa ramka czyscisz i wkladasz spowrotem niema potzeby kupowania nowego sprawdz jeszcze na dole tam jest taki okragly wiatraczek nieraz tam cos potrafi wpasc i blokowac ze sie niekreci ja tak mialem poprostu lisci wpadl i sie niekrecil
- mietek
- Badacz tematu
http://vwforum.pl/pp/filtr.html tutaj masz foty zeby Ci bylo latwiej... ja troche sie meczylem z tymi zacismami od tej oslony pod wycieraczkami pozniej rozpinasz ja na dwie czesci tam po srodku masz taki sowak aha jesli chesz ja sciagnac to musisz zdemontowac wycieraczki pozdro 

-

Imper - Members
ja właśnie wczoraj sie tam dobierałem! te wredne plastiki łamią sie jak głupie! ale w końcu sie udało. POWODZENIA 

- oktawiano1
- Berbeć
Witam.
Może nie w temacie ale co to za skrzyneczka umiejscowiona na środku obok filtra? Dzisiaj czyściłem ten filtr i zauważyłem, że ta właśnie skrzyneczka jest cała ubabrana jakimś smarem/olejem. Czy to coś poważnego?
Może nie w temacie ale co to za skrzyneczka umiejscowiona na środku obok filtra? Dzisiaj czyściłem ten filtr i zauważyłem, że ta właśnie skrzyneczka jest cała ubabrana jakimś smarem/olejem. Czy to coś poważnego?
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r.
BMW E36 318i 116KM
BMW E36 318i 116KM

-

szczepan03 - Czytacz
tak to taka skrzynka na podszybiu tylko, że raczej plastikowa ona jest (czarna, ok 3-4cm grubości, szerokość ok 20cm i głębokość ok 15). Co to jest to ECU i dlaczego w taki razie jest to brudne od oleju skoro nie powinno?
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r.
BMW E36 318i 116KM
BMW E36 318i 116KM

-

szczepan03 - Czytacz