?!Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
zamarzajace szyby od wewnatrz
co moze byc przyczyna zamarzajacych szyb od wewnatrz auta, a na dodatek to kazda szyba jest zamarznieta.. to jakas nieszczelnosc?!czy w czym problem
?!
?!- jatromb
- Czytacz
jatromb, zima
wnosimy śnieg na butach on topi się i paruje bo mamy ogrzewanie w aucie + para z ust podczas oddychania i to wszystko sobie lata w powietrzu puki w aucie jest ciepło jak temperatura opada to para się kondensuje na zimniejszych od siebie elementach w tym przypadku szybach i mróz już robi swoje
Norma jak ktoś ma autko na polu
Lekko uchylone szyby i problem znika lub staje się mniejszy w skutkach
wnosimy śnieg na butach on topi się i paruje bo mamy ogrzewanie w aucie + para z ust podczas oddychania i to wszystko sobie lata w powietrzu puki w aucie jest ciepło jak temperatura opada to para się kondensuje na zimniejszych od siebie elementach w tym przypadku szybach i mróz już robi swoje
Norma jak ktoś ma autko na polu
Lekko uchylone szyby i problem znika lub staje się mniejszy w skutkach
-

marcinkoz2910 - Members
zaparowane ale jakie mamy teraz mrozyjatromb napisał(a):no ale wczesniej tak nie mialem, zaparowany szyby to sie zdarzaly ale nie zamarzniete
według mnie to normalne zjawisko, ale poczekaj zobaczymy co inni powiedzą -

marcinkoz2910 - Members
moze nie bylo wczesniej takich mrozow
hehe albo cos masz nieszczelne u mnie tez zamarzaja jak sie wysiadzie i w srodku sie wychlodzi ale to przez to ze na dywaniku zostaje woda ze sniegu paruje jak jest cieplo a ze szyba jest zawsze chlodniejsza to para sie na niej skupia i wsio gotowe
hehe albo cos masz nieszczelne u mnie tez zamarzaja jak sie wysiadzie i w srodku sie wychlodzi ale to przez to ze na dywaniku zostaje woda ze sniegu paruje jak jest cieplo a ze szyba jest zawsze chlodniejsza to para sie na niej skupia i wsio gotowe-

strzeliniasty - Members
jatromb, zostaw w aucie na noc szklankę z wodą ale nie pełną rano sam zobaczysz jak masz w aucie ciepło 

-

marcinkoz2910 - Members
ja mialem to samo co autor tematu... i zaczolem jesdzic z uchylona szyba i nawiewy na full i po klopocie bymajniej jak narazie
ZAPRASZAM-> http://www.golf3.pl/topics2/14-aex-vt53 ... ght=#38001 <-ZAPRASZAM
-

golfik60 - Badacz tematu
A ja mam jeszcze swój harcerski sposób. Mianowicie zostawiam w aucie na noc gazetę, którą często dostaje na skrzyżowaniach w mieście, jak wiadomo papier z gazety dobrze pochłania wilgoć i jescze nigdy mi wewnątrz szyby nie zamarzły. Oczywiście jak na dywanikach będzie 5 kilo śniegu to żadna gazeta nie pomoże 

- majk83
- Czytacz