Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Zabudowa butli
W mojej trójeczce zainstalowana jest instalacja LPG, niestety nie jest to tzw butla w kole, tylko butla umieszczona w bagażniku zajmująca jego 50%, i wygląda naprawdę nie estetycznie, moje pytanie polega na tym, wiadomo, iż niektórzy robią zabudowę bagażnika na nagłośnienie itp, a czy waszym zdaniem jest sens zrobić zabudowę bagażnika 2 komorową, w sensie zabudować cały tył bagażnika, oddzielić warstwą materiału z którego byłaby wykonywana zabudowa, i w wolnej części, zrobić sub? Co o tym myślicie, bo ta butla bardzo mi wizualnie przeszkadza i irytuję.
-

Berathor - Czytacz
-

BialyUst - Members
lepiej zakupić nową z papierami, zakup używki z kończącą się lub nieważną homologacja ciągnie za sobą koszt jej legalizacji co wynosi nawet do 250 zł. Jeśli na ta swoja masz ważne papiery lub jest względnie nowa to po przekładce jeszcze ją opchniesz i część kosztów odzyskasz . Jeśli chodzi o zabudowę o jakiej myślisz to pozostanie ci wożenie bagaży na dachu, butle ładuj w koło, Wyrównaj podłogę twardym styropianem i bagażnik jak lalka 

był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
-

thomasg - Gaduła
Wymiana butli tymczasowo odpada, a miejsca w bagażniku nie potrzebuję. do końca ważności butli zostały mi 3 lata. Robiąc tą zabudowę. z czego to najlepiej zrobić? i przede wszystkim jak ją przytwierdzić do samochodu? Jestem studentem i nie stać mnie po prostu na zakup nowej butli, jak będę wymieniał to dopiero za 3 lata na nówkę sztukę, bo po co robić jedną i tą samą robotę 30 razy? Zwłaszcza, że mam za domem warsztat stolarski i zrobienie tego nie będzie problemem, zastanawiam się tylko nad materiałem, gdzieś czytałem nad żywicą, ale ja myślałem nad płytą wiórową, jest stosunkowo tania, ładnie się docina, a i obicie nie jest problemem.
-

Berathor - Czytacz
BialyUst napisał(a):i z płyty MDF
lżejsza i lepsza w obróbce, wiórowa jest ciężka , na to jakiś dywan i wsio
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
-

thomasg - Gaduła
• Strona 1 z 1