Szukam i szukam i znaleźć nie mogę w netu. Czy ktoś orientuje się jak wygląda wymiana zamka od strony kierowcy? Mam jakiś chiński siłownik od centralnego, który i tak nie działa i do tego nie mogę normalnie drzwi otworzyć tylko muszę włożyć kluczyk i na maxa przekręcić i szybko szarpnąć klamką aby się otworzyły. Na szczęście mam ori zamek od centralna, ale nie wiem czy to mi coś da. Bo jeśli wymienię tylko zamek to i tak nie będzie miało go co pompować (czyli ori pompka, która powinna być w bagażniku) zamiast tego siłownika co mam w drzwiach.
Macie jakieś porady? Będę wdzięczny.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Tu masz jak się wymienia w golfie IV ale w III jest podobnie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... &start=195
Mój Golf moj-golf/mk3-new-orleans-t62415.html
- Michałvw
- Czytacz
o wymianie zamka niema co pisać kilka śrubek zdejmiesz tapicerkę resztę zobaczysz. A czy masz pompkę i wężyki do orginalnego centralnego to już sam musisz zobaczyć. Nie masz to będziesz otwierał kluczykiem, siłownik pneumatyczny z zamka możesz zdemontowac albo zostawić jeśli w przyszłości chcesz domontować central orginalny
- pablomed
- Members
Przewodów pompki itp. nie mam w aucie, dokupiłem cały swap ale nie zakładałem bo po prostu nie potrafię a niestety sytuacja finansowa się zmieniła i nie mogłem oddać do elektryka. Więc, mogę zdemontować ten chiński siłownik co mam aktualnie w aucie i po prostu tylko kluczykiem otwierać drzwi? (central i tak mi nie działa i musiałem kluczykiem otwierać)
Jeśli tak to gdzie wtedy mam ten drut, który jest zaczepiony od klamki wewnętrznej do siłownika włożyć?
Jeśli tak to gdzie wtedy mam ten drut, który jest zaczepiony od klamki wewnętrznej do siłownika włożyć?
-

Dawko - Czytacz
"drut" czyli cięgno wychodzace z siłownika elektrycznego trzeba zdjąć razem z siłownikiem , albo będzie mocowane bezpośrednio do dźwigni zamka albo przykręcone do cięgna fabrycznego od przycisku lub od klamki wewenętrznej.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1