Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wymiana prędkościomierza
Witam! Mam pytanie związane z wymiana prędkościomierza. 2 tygodnie temu kupiłem pierwszego golfa (wcześniej nigdy nie miałem golfa III) zegar prędkościomierza nie działa, obroty, paliwo itp działają. Chcę wymienić cały licznik ale pytanie czy muszę kupić licznik wymontowany z tego samego typu samochodu czyli 1.9TDI czy będzie pasował inny?
- ccriss90
- Berbeć
Po pierwsze najpierw sprobuj wymienic impulsator
skoro predkosciomierz nie dziala, to najprawdopodobniej ta przyczyna...
Jesli to nie bedzie impulsator, wtedy mozesz sie pokusic o przekladke, ale wlasnie musi byc wyciagniety licznik z 1.9 TDI nie z innego...
skoro predkosciomierz nie dziala, to najprawdopodobniej ta przyczyna...
Jesli to nie bedzie impulsator, wtedy mozesz sie pokusic o przekladke, ale wlasnie musi byc wyciagniety licznik z 1.9 TDI nie z innego...
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
impulsator, czyli czujnik predkosci
siedzi na skrzyni biegow, skoro sie nie znasz, to najlepiej oddaj do mechanika i powiedz o co chodzi, ze impulsator prawdopodobnie do wymiany, albo poszukaj na forum kogos kto blisko ciebie mieszka zeby obczail jesli bedzie sie znac.
impulsator ori razem ze slimakiem (czyli wszystko co potrzeba do wymiany) ok 150PLN przynajmniej ja tyle placilem
w motoryzacyjnym mozesz zamowic chyba ze na magazynie beda miec, wazne zebys sie dowiedzial przy kupnie jaka masz skrzynie, jaki masz silnik rocznik i takie tam podstawowe pierdoly, ode mnie chcieli takie info
siedzi na skrzyni biegow, skoro sie nie znasz, to najlepiej oddaj do mechanika i powiedz o co chodzi, ze impulsator prawdopodobnie do wymiany, albo poszukaj na forum kogos kto blisko ciebie mieszka zeby obczail jesli bedzie sie znac.
impulsator ori razem ze slimakiem (czyli wszystko co potrzeba do wymiany) ok 150PLN przynajmniej ja tyle placilem
w motoryzacyjnym mozesz zamowic chyba ze na magazynie beda miec, wazne zebys sie dowiedzial przy kupnie jaka masz skrzynie, jaki masz silnik rocznik i takie tam podstawowe pierdoly, ode mnie chcieli takie info

R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
Możesz zakupić nowszy licznik z prędkościomierzem.
Tu był podobny temat
http://www.golf3.pl/topics4/przekladka- ... t40982.htm
Tu był podobny temat
http://www.golf3.pl/topics4/przekladka- ... t40982.htm
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
misiek18 napisał(a):Mam pytanko mój golfik wogule nie ma prędkościomierza . Jak i gdzie mogę go zamontować??
Jak to nie ma
no wez!!
Padlem
Pokaz no co tam masz, zrob foto albo cos
usiadz za kierownica i pstryknij foto kierownicy i tego co sie znajduje za nia, bo cos mnie sie zdaje ze sciemniasz

R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
misiek18, to skad wiesz ile na godzine jedziesz
? to jest pierwszy model bez predkosciomierza!
a moze chodzi ci o obrotomierz???? bo nie ktore stare roczniki nie miały obrotomierza .
? to jest pierwszy model bez predkosciomierza!
a moze chodzi ci o obrotomierz???? bo nie ktore stare roczniki nie miały obrotomierza .MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members