Wymiana licznika

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Wymiana licznika

Postprzez Bienias » 24 gru 2013, o 18:37

Witam przymierzam się do wymiany licznika ogólnie nie jest to trudna czynność i dam sobie z tym radę pytanie moje jest natomiast takie czy da jakoś radę przekładając licznik zachować oryginalny przebeg licznika z oryginalnego licznika ?
Bienias
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 24 lis 2013, o 21:38
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Łomża

Wymiana licznika

 

Postprzez łukasz1983 » 24 gru 2013, o 21:35

Bienias, Żeby to zrobić musisz zdobyć licznik z podobnym przebiegiem jak twój.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez chomik » 24 gru 2013, o 21:52

Albo pod kompem zrobić korekcje przebiegu. W każdym komisie zrobią Ci to za 20-50zł
Avatar użytkownika
chomik
Fanatyk
 
Posty: 1172
Dołączył(a): 29 lis 2010, o 01:26
Lokalizacja: Toruń

Postprzez Karol B. » 25 gru 2013, o 10:56

Przebieg zostaje w danym liczniku. Wymieniasz licznik i masz przebieg z "nowego" licznika. Więc albo zdobycie z podobnym przebiegiem, lub korekta właśnie. Chyba, że wymiana pamięci, ale w tym już się nie orientuje.
Avatar użytkownika
Karol B.
Members
 
Posty: 1618
Dołączył(a): 30 lis 2008, o 21:15
Lokalizacja: Podlasie-BSK

Postprzez Bienias » 25 gru 2013, o 12:15

to że z nowego przechodzi to wiem właśnie myślałem o przełożeniu pamięci ale chyba taniej i łatwiej wyjdzie korekta, a podłączając pod kompa pokaże mi się dokładny obecny przebieg czy w przybliżeniu ? chodzi mi o to czy pokaże się na przykład 123 456 czy około 100 000 lub 150 000 ? bo trzasnął mi wyświetlacz od km'ów i ledwo idzie odczytać z tego co zauważyłem to mam 188 300 km tyle że co do końcówki nie jestem pewny
Bienias
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 24 lis 2013, o 21:38
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Łomża

Postprzez chomik » 25 gru 2013, o 12:25

pod kompem wyjdzie zczytasz dokladny przebieg .
Avatar użytkownika
chomik
Fanatyk
 
Posty: 1172
Dołączył(a): 29 lis 2010, o 01:26
Lokalizacja: Toruń

Postprzez Bienias » 25 gru 2013, o 12:54

spoko dzięki bardzo za pomoc
Bienias
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 24 lis 2013, o 21:38
Lokalizacja: Bielsko-Biała/Łomża

Postprzez benek » 27 sty 2014, o 22:35

nie wiem czy dobrze pisze ale nie chcę nowego tematu zakładać aby nie zaśmiecać ?
Jak po jest z tymi licznikami z oryginalnymi białymi tarczami /a czarnymi tarczami ? a mianowicie czy kostki są takie same :suchy: czy przy zmianie licznika pod kompa podłączać coś trzeba?
to nie świat mknie do przodu
to ty za.........
Gaz jest do zapalniczek
Ropa do traktorów
benek
Gaduła
 
Posty: 483
Dołączył(a): 20 sty 2014, o 17:12
Lokalizacja: Kruszwica





Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 5 gości