Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wymiana licznika
Witam. Mam licznik ktory mnie juz denerwuje predkosciomierz raz dziala a raz nie robilem juz go kilka razy troche pochodzi i to samo sie dzieje . psuje sie. Czy jest mozliwosc wymiany licznika na inny, czy w liczniku jest jakis immobilizer czy cos potrzebnego do odpalanie. A mam teraz predkosciomierz i zegarek w liczniku i czy jak bym wymienial mogl bym wstawic licznik z predkosciomierzem i obrotomierzem.
- maniek_malbork
- Berbeć
Wymiana na pewno pomoże. Mnie w zegarach nie działały wyświetlacze, wskazówki działały z opóźnieniem. Teraz mam nowe zegary, z wersji GT
i wszystko ładnie działa.
Co do obrotomierza, mnie się wydaje, że można pakować z obrotomierzem, w miejscu gdzie go wcześniej nie było, ale niech inni się wypowiedzą.
Do wymiany trzeba zdemontować kierownice.
Nie powinno być też problemów z odpalaniem immobilasera w liczniku nie ma, a jesli jakimś cudem jest - nie będzie z nim problemów
. Sama czynność wymiany trwa kilka minut, jeżli nie jedną
. Najwięcej jest zdejmowania zaślepek oraz wykręcania śrub i wyciagania kratek nawiewu. w sumie na jakieś godzinę roboty 
i wszystko ładnie działa.
Co do obrotomierza, mnie się wydaje, że można pakować z obrotomierzem, w miejscu gdzie go wcześniej nie było, ale niech inni się wypowiedzą.
Do wymiany trzeba zdemontować kierownice.
Nie powinno być też problemów z odpalaniem immobilasera w liczniku nie ma, a jesli jakimś cudem jest - nie będzie z nim problemów
. Sama czynność wymiany trwa kilka minut, jeżli nie jedną
. Najwięcej jest zdejmowania zaślepek oraz wykręcania śrub i wyciagania kratek nawiewu. w sumie na jakieś godzinę roboty 
Znalazłem auto, które będę nie tylko szanował, będę je wielbił 

-

Lester S. - Czytacz
co?? po co zdejmować kierownice do wymiany licznika??Lester S. napisał(a):Do wymiany trzeba zdemontować kierownice.
a dorabiane obrotomierza było już na forum poruszane 
-

marcinkoz2910 - Members
tu masz instrukcję ja to zrobić http://www.golf3.pl/topics28/zmiana-osw ... vt4540.htm
-

arek ryba - Members
O rany! Jakie kratki nawiewu, jaka kierownica? Kierownicę się opuszcza jak najniżej (jeśli jest regulacja) odkręca 2 (słownie DWA) wkręty śubokrętem krzyżakowym i wyciąga ostrożnie wyczepiając z dwóch zaczepów i to wszystko. Obrotomierz: z wolnego styku alternatora do pinu 10 na wtyku a jeśli jet tam wpięty zielony kabel (a do altka idą DWA cienkie kabelki) - to będzie działał sam bez żadnych przeróbek
-

Zico63 - Members
dokładnie zgadzam sieZico63 napisał(a):O rany! Jakie kratki nawiewu, jaka kierownica? Kierownicę się opuszcza jak najniżej (jeśli jest regulacja) odkręca 2 (słownie DWA) wkręty śubokrętem krzyżakowym i wyciąga ostrożnie wyczepiając z dwóch zaczepów i to wszystko.
no było to też na forum poruszane i kolega ma racjeZico63 napisał(a):Obrotomierz: z wolnego styku alternatora do pinu 10 na wtyku a jeśli jet tam wpięty zielony kabel (a do altka idą DWA cienkie kabelki) - to będzie działał sam bez żadnych przeróbek
-

marcinkoz2910 - Members
......Do wymiany trzeba zdemontować kierownice.
hehe... i fotel kierowcy jeszcze wyciąg....
wystarczy wyciągnąć 2 zaślepki i wł świateł a potem to już tylko 4 śrubki na krzyżak
hehe... i fotel kierowcy jeszcze wyciąg....
wystarczy wyciągnąć 2 zaślepki i wł świateł a potem to już tylko 4 śrubki na krzyżak
Ostatnio edytowano 10 paź 2008, o 08:28 przez saladrus, łącznie edytowano 1 raz
-

saladrus - Members
saladrus, koleś kurna ja tego nie napisałem naucz się posty czytać
[ Dodano: 2008-10-09, 14:00 ]
widzę że to ostrzeżenie nie jest na darmo
to nie są moje słowa ja tylko CYTOWAŁEM
kolege Lester S., i TYLE

[ Dodano: 2008-10-09, 14:00 ]
widzę że to ostrzeżenie nie jest na darmo
to nie są moje słowa ja tylko CYTOWAŁEM
kolege Lester S., i TYLE