Moderator: Moderator
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
wygłuszenie golfa
decyzja zapadla , wyjety mam teraz caly srodek to pasuje odrazu go wygluszyc generalnie wizje juz mam . na calosci chce polozyc maty wygluszajace i filc tylko nie wiem jak z boczkami i ile tego kupic . najlepiej jak bym trafil kogos kto to juz robil . ewentualnie jesli macie jakies lepsze propozycje na wygluszenie 

-

KooxPL - Czytacz
Kup 6 metrów kwadratowych filcu to oblecisz całe auto.
obłóż te miejsca :
- cała podłoga, z przodu pod deską też, tak wysoko jak sie da.
- tylna kanapa (seryjnie nie ma pod nią wygluszenia)
- bagaznik
- tylne kielichy oraz okolice
poszukaj w temacie Prezesika, pokazał foty jak robił.

Ja już mam kupiony filc ale czekam na weekend aby założyc.
Aha i nie ździw sie jak bedziesz musiał podłoge robić, łatać, spawać.
obłóż te miejsca :
- cała podłoga, z przodu pod deską też, tak wysoko jak sie da.
- tylna kanapa (seryjnie nie ma pod nią wygluszenia)
- bagaznik
- tylne kielichy oraz okolice
poszukaj w temacie Prezesika, pokazał foty jak robił.

Ja już mam kupiony filc ale czekam na weekend aby założyc.
Aha i nie ździw sie jak bedziesz musiał podłoge robić, łatać, spawać.
Mój golfik
-

slawek5t - Members
ja jak wygluszalem swojego niestety fotek nie mam ale golf 3d na tylne boczki kleilem tez filc i na karoserie pod oknem pasazera z tylu a drzwi przednich nie wygluszalem ale przykleilem nowa gruba folie w miejsce tej starej podartej a na ta folie tez filc brakuje mi jeszcze tylko zamontowania dystansow w przednie drzwi zeby sprawdzic porzadnie efekt tego wygluszenia
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem 

-

danny.tcz - Gaduła
Też będę się zabierał za wygłuszanie. Dziś rozbierałem boczki w audi 80 B4 i tam jest naklejony filc w boczkach. I chyba tez tak zrobię na pewno nie zaszkodzi 

-

gello1 - Gaduła
Zakupiłem filc na allegro o wymiarach 2m x 2m grubości 1-1,5 cm i zaczynam wykładać całe auto, aby wyciszyć je w środku. Oryginalnie miałem tylko jakieś nieduże filce pod wycieraczkami oraz trochę na środkowym tunelu.
Po zakonserwowaniu drzwi fluidolem wywaliłem starą przydartą już folię i zastąpiłem ją pianką kładzoną pod panele podłogowe (1,50 zł za metr bieżący):
Kolejne foto po całym złożeniu auta w sobotę 29 maja.
[ Dodano: 2010-05-29, 22:24 ]
No i fotki podczas wykładania auta filcem:
Teraz to jest lepiej niż fabryka
Po zakonserwowaniu drzwi fluidolem wywaliłem starą przydartą już folię i zastąpiłem ją pianką kładzoną pod panele podłogowe (1,50 zł za metr bieżący):
Kolejne foto po całym złożeniu auta w sobotę 29 maja.
[ Dodano: 2010-05-29, 22:24 ]
No i fotki podczas wykładania auta filcem:
Teraz to jest lepiej niż fabryka

-

prezesik - Members
Kolego KooxPL jeżeli chcesz dobrze głuszyć auto to polecam tasme dekarska, i zrobić to porządnie a nie filcem.
Obecne MK III moj-golf/by-killerblack-d-t40159.html
Moje byłe Padło:P moj-golf/by-killerblue-t34844.html
Moje byłe Padło:P moj-golf/by-killerblue-t34844.html
-

KillerBlack - Gaduła
Kolego Prezesik piszę o filcu 1-1,5 cm nie mm
Ja też zamierzam się zabrać za wygłuszenie, juz zamówiłem filce. Ogólnie rzecz biorąc moim zdaniem wygłuszanie podłogi matami jest bez sensu gdyż są one po prostu za ciężkie. Pewnie będziesz chciał potem zrobić drzwi itd. W efekcie wyjdzie Ci z 50 kg, a to już jest różnica w jeździe. Ktoś pisał o taśmie dekarskiej, też czytałem o tym i się właśnie zastanawiam czy też tego nie zastosuję... Bynajmniej miejscowo gdzie dzwięk jest nie do zniesienia. A co do grodzi to chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby wywalenie całej rozdzielczej, wtedy masz wszystko jak na tacy, gdzieś nawet widziałem zdjęcia i instrukcję co i jak. Nie wiem jaki masz silniczek ale w TDi jest to gra warta świeczki. Co do tego wyciszenia niedługo będe kombinował z uszczelkami bo przy jeździe autostradowej szumią
więc jak coś podopowiem Ci co ja uzyskałem, a może Ty już coś działasz to też możesz pochwalić się swoim dziełem pozdrawiam

Ja też zamierzam się zabrać za wygłuszenie, juz zamówiłem filce. Ogólnie rzecz biorąc moim zdaniem wygłuszanie podłogi matami jest bez sensu gdyż są one po prostu za ciężkie. Pewnie będziesz chciał potem zrobić drzwi itd. W efekcie wyjdzie Ci z 50 kg, a to już jest różnica w jeździe. Ktoś pisał o taśmie dekarskiej, też czytałem o tym i się właśnie zastanawiam czy też tego nie zastosuję... Bynajmniej miejscowo gdzie dzwięk jest nie do zniesienia. A co do grodzi to chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby wywalenie całej rozdzielczej, wtedy masz wszystko jak na tacy, gdzieś nawet widziałem zdjęcia i instrukcję co i jak. Nie wiem jaki masz silniczek ale w TDi jest to gra warta świeczki. Co do tego wyciszenia niedługo będe kombinował z uszczelkami bo przy jeździe autostradowej szumią
więc jak coś podopowiem Ci co ja uzyskałem, a może Ty już coś działasz to też możesz pochwalić się swoim dziełem pozdrawiam - motomysz9
- Berbeć
dzisiaj , juz golf zaczal sie rozbierac i od jutra zaczyna sie spawac . narazie wyglusze podloge a sciane grodziowa zostawie na pozniej , bo wplanach jest wlozenie klimy to jedna robota bedzie . jeszcze ostatnio rozmawialemz czlowiekem co wygluszal korkiem 5 mm i mowil , ze efekt jest bardzo dobry , z wielu wzgledow , takich jak np, nie ciagnie wilgoci i mala waga
na cale szczescie mam jeszcze pare dni na podjecie decyzji , to moze wspolnie cos wymyslimy ...
na cale szczescie mam jeszcze pare dni na podjecie decyzji , to moze wspolnie cos wymyslimy ...
-

KooxPL - Czytacz