Wskaźnik paliwa

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Wskaźnik paliwa

Postprzez Eroxunn » 19 maja 2015, o 19:23

Witam, mam problem ze wskazówka od paliwa, nie działa i teraz czy mogę szybko wykluczyc ze popsuty jest licznik czy pływak czy może coś innego jest na rzeczy?
Mam 2 licznik od audi a4, i tam są 2 wejścia i jak podepne w któreś to jest szansa ze pokaże mi stan paliwa? czy raczej watpliwa sprawa?
Eroxunn
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 10:49
Lokalizacja: Radom

Wskaźnik paliwa

 

Postprzez MiroGti » 19 maja 2015, o 19:45

Zdejmij wykładzinę w bagażniku, odkręć dekiel nad bakiem, wypnij wtyczkę - będziesz tam miał 3 przewody - jeden to pompy, jeden do wskaźnika i jeden do masy. Zewrzyj przewód od wskaźnika z masą - po przekręceniu zapłonu wskaźnik paliwa ma iść na maksa. Jak nie - to problem z licznikiem lub instalacją, jak pójdzie, to problem z pływakiem. Kolorów przewodów nie pamiętam - nie mam schematu przy sobie, ale ten od pompy może być grubszy
moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html

Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Avatar użytkownika
MiroGti
Forumowy wyjadacz
 
Posty: 851
Dołączył(a): 28 sty 2014, o 20:04
Lokalizacja: KDA
Rocznik: 97
Silnik: 2.0 AGG GTI
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Eroxunn » 23 maja 2015, o 21:18

własnie dobrałem sie do pokrywy i mam 4 przewody które prowadzą do pompy,
2 grube 2 cienkie
kolejny problem to jak zmostkuje 2 przewody cienkie ktore ida do licznika to czasem działa czasem nie zalezy jak mu najdzie,
mam takie kolory jak brazowo-niebieski fiololetowo-czarny i te 2 zwieram ze soba to czasem idzie wskaznik czasem nie zalezy probowalem w roznych miejscach zewrzec, moim zdaniem to skrzynka bezpiecznikow aleee? ,
Eroxunn
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 10:49
Lokalizacja: Radom

Postprzez Radi » 23 maja 2015, o 21:27

Prawda jest taka że w benzynie są 4 kable a w dieslach 2, w benzynie trzeba zewżeć dwa cieńkie bodaj środkowe dwa skrajne grube są od zasilania pompy plus i minus
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2831
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Eroxunn » 23 maja 2015, o 22:07

no to tez zauwazyłem, tylko no teraz kwestia dlaczego raz mi wskaznik idzie na max a raz nie jak zwieram kable
Eroxunn
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 10:49
Lokalizacja: Radom





Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości