Witam.
Dzis po sporych opadach deszczu ,zauważyłem po otwarciu przednich drzwi ze na progi i na platikowej listwie wewnatrz mam wode.Podejrzewam ze w drzwiach pod tapicerka jest folia ,która sie rozerwała i to ona powoduje przeciek.Woda leci po szybie za tapicerke i potem dołem zaraz przy głosniku wypływa na plastiki wewnatrz.
Co radzicie zrobic? wymienic folie ,zerwac ja całkiem i dac jakis inny materiał?czym to usczelnic?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
a nie leci przez odpływy na dole drzwi a eo do uszczelnienia ta folia jest przyklejona na silikon a jak jest porwana to odrobina takiej siwej szerokiej izolacji nie zaszkodzi ja u siebie mam już taka jak by gąbkę albo coś na podobe albo listwę zobacz czy nie puszcza
- czarus21
- Badacz tematu
tamtedy tez leci ale do wnetrza leci spod plastiku zaraz pod głośnikiem.czarus21 napisał(a):a nie leci przez odpływy na dole drzwi
-

swatu - VIP
ja zerwalem ta folie bo kiedys linka od szyby ja zlapala i pokrecila(jak narazie nic nie cieknie) a myje auto kerszerem i nie raz ulewa mnie zlapala ostatnio 2 dni temu u nas byla zlewa
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
-

radomiak - Gaduła
http://allegro.pl/drzwi-lewe-vw-golf-ii ... 53315.html ja u siebie miałem coś takiego zamiast foli
[ Dodano: 2012-04-24, 20:42 ]
ta listwa z drzwi za dużo wody puszcza gdzieś już czytałem ze one się wyrabiają albo coś takiego u mnie jak miałem szyby upuszczone to ni latały na dziurach wymieniłem listwy i siedziały sztywno
[ Dodano: 2012-04-24, 20:42 ]
ta listwa z drzwi za dużo wody puszcza gdzieś już czytałem ze one się wyrabiają albo coś takiego u mnie jak miałem szyby upuszczone to ni latały na dziurach wymieniłem listwy i siedziały sztywno
- czarus21
- Badacz tematu
u mnie jest foia ,bo jak kładłem kable do głośników to widziałem ja.czarus21 napisał(a):ja u siebie miałem coś takiego zamiast foli
Albo jest przerwana ,albo cos innego sie dzieje.Nie wiem wogóle gdzie i co uszczelniac.
-

swatu - VIP
Ja tez już ta folie zerwałam dawno jak mi elektryczna szyba się zacinała i nic mi do auta nie leci nawet po deszczach takich ze cho cho więc to nie jest wina foli bo niektórzy się jej dawno już pozbyli i się nic nie dzieje.
Musisz niestety rozebrać drzwi innego wyjścia nie widzę
Musisz niestety rozebrać drzwi innego wyjścia nie widzę
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Nadwozie: kombi
no raczej to wina folii,czytajac opinie z innego fotum:Emiczka napisał(a):Ja tez już ta folie zerwałam dawno jak mi elektryczna szyba się zacinała i nic mi do auta nie leci nawet po deszczach takich ze cho cho więc to nie jest wina foli
- Kod: Zaznacz cały
konserwowałeś drzwi w środku? u mnie jest podobnie winę za to ponosi brak folii zabezpieczającej w drzwiach, woda spływa po szybie wcieka pod uszczelkę i dalej z szyby kapie na przewody, po przewodach dostaję się w okolice głośnika i tam przez otwór w plastikach drzwi ścieka na uszczelkę
- Kod: Zaznacz cały
bezwzględnie musi być folia, ponieważ uszczelki podnoszonej szyby nie mogą być szczelne z racji konstrukcji. Woda do wnętrza drzwi musi się dostawać, a dzięki foli nie wpłynie do środka tylko wyleci otworami w dolnej krawędzi drzwi. Najlepsza jest z miękkiej folii, która jest lekko rozciągliwa i trwała, ogrodnicza długo nie wytrzyma ale na 2-3 lata starczy
-

swatu - VIP
miałem ten sam problem i winę miała odklejona folia pod tapicerką, dociąłem z nowej foli na wzór starej elegancko przykleiłem i po problemie
Z przodu przy drzwiach kierowcy natomiast wgl foli nie ma a woda nie leci, ale u cb obstawiam na folie 
Z przodu przy drzwiach kierowcy natomiast wgl foli nie ma a woda nie leci, ale u cb obstawiam na folie 
My arrow by Piotrek
Moja była Golfinka
moj-golf/vw-golf-iii-cl-t42614.html
Obecny Passacior
inne-samochody-z-rodziny-vag/volkswagen-passat-b5-fl-trendline-t65035.html
Moja była Golfinka
moj-golf/vw-golf-iii-cl-t42614.html
Obecny Passacior
inne-samochody-z-rodziny-vag/volkswagen-passat-b5-fl-trendline-t65035.html
-

peta1992 - Gaduła
dzis rozebrałem boczki i faktycznie ,były dziury w okolicach głosników ,wszystkie dziury połatane ,teraz czekam na dzeszcz zeby sprawdzic 

-

swatu - VIP