Panowie woda stoi w bagażniku , pocieszam się faktem , że sporo musi nalać żeby się pojawiła bo przy średnich opadach i nie długich nic nie ma.
Na żółto zaznaczyłem w dołku stoi woda i leci z góry ze stopnia. Materiał bagażnika suchy jak nie podniosę to bym się nie zorientował że woda jest.
http://ifotos.pl/zobacz/201308131_nesrnpx.jpg/
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Przyczyn jest wiele, sam walczylem u siebie z problemem wody w bagazniku, tez nie bylo tragedii ale jednak byla woda jakas
na poczatek proponuje uszczelki lamp pojechac silikonem i oczywiscie dobrze je dokrecic(ale bez przesady co by nie popsuc nic), jesli to nie pomoze to proponuje zbadac jak sie klapa trzyma, bo moze leciec poprzez zardzewiale mocowanie tablicy badz tez przez oswietlenie tablicy jakos sie przedostawac..oczywiscie jesli nie ma tragedii to male uszczelnienie nikomu nie zaszkodzi, jesli nadal pojawia sie woda to prawdopodobnie w 100% szyba przepuszcza, u mnie np. klape rudy roman zjada i nie oplaca mi sie wklejac ponownie szyby wiec pojechalem poki co silikonem ja do okola i szukam zdrowej klapy..jak szyba przepuszcza to woda leci zamkiem do srodka i tym plastikiem z klapy, ktory jest przykrecony na 1 srube. Zobacz sobie tez boki w bagazniku czy sie nie pocą, tam tez moze sobie woda pokapywac. Taki urok volkswagenow 
na poczatek proponuje uszczelki lamp pojechac silikonem i oczywiscie dobrze je dokrecic(ale bez przesady co by nie popsuc nic), jesli to nie pomoze to proponuje zbadac jak sie klapa trzyma, bo moze leciec poprzez zardzewiale mocowanie tablicy badz tez przez oswietlenie tablicy jakos sie przedostawac..oczywiscie jesli nie ma tragedii to male uszczelnienie nikomu nie zaszkodzi, jesli nadal pojawia sie woda to prawdopodobnie w 100% szyba przepuszcza, u mnie np. klape rudy roman zjada i nie oplaca mi sie wklejac ponownie szyby wiec pojechalem poki co silikonem ja do okola i szukam zdrowej klapy..jak szyba przepuszcza to woda leci zamkiem do srodka i tym plastikiem z klapy, ktory jest przykrecony na 1 srube. Zobacz sobie tez boki w bagazniku czy sie nie pocą, tam tez moze sobie woda pokapywac. Taki urok volkswagenow 
-

Michu! - Badacz tematu
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Michu! napisał(a): Zobacz sobie tez boki w bagazniku czy sie nie pocą, tam tez moze sobie woda pokapywac.
Michu! napisał(a):Taki urok volkswagenow
Raczej niedokładnie zabezpieczonego nadwozia po wstawieniu nowej ćwiartki.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Paweu_mk3 napisał(a):Michu! napisał(a): Zobacz sobie tez boki w bagazniku czy sie nie pocą, tam tez moze sobie woda pokapywac.Michu! napisał(a):Taki urok volkswagenow
Raczej niedokładnie zabezpieczonego nadwozia po wstawieniu nowej ćwiartki.
nie wiem co ma woda spływająca po wewnętrznej stronie słupka C do wspawania ćwiartki, Ty pewnie też nie, więc nieco przybliżę temat, którego nie potrafisz sobie wyobrazić:
woda w jakiś bliżej nieokreślony sposób dostaje się do klapy bagażnika - może się to dziać przez pordzewiałe poszycie, sparciałą uszczelkę bagażnika, otwory montażowe na oświetlenie, tablicę, uszczelkę zamka itp. Po otwarciu klapy woda spływa do najniższego punktu - w tym wypadku będą to górne krawędzie klapy, tam gdzie są gumowe harmonijki chroniące przewody. Woda spływa po harmonijce/przewodzie i w pewnym momencie zaczyna ściekać właśnie po wewnętrznej stronie słupka, efektem czego jest woda w bagażniku. Możemy też tą wersję skrócić do mocowania siłowników klapy, efekt taki sam
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe