witam, mam ten sam problem choć u mnie u pasażera jest mokro. czytałem i wykluczam -niedoklejenie przedniej szyby
-wysłużone uszczelki
-filtr pyłkowy
-korek spustowy
może ktoś kliknie co dalej można eliminować
od strony kierowcy takim podstawowym podejrzanym byłby dla mnie przewód antenowy ba przykład lub linka od maski też.
HELP ME
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
zobacz podspodem pod filtrem jak masztaka okladzine niewpieta to tambedzie cieklo moze byc alloki jak ktos ruszyl nogami kopnol czy cos w tym stylu to mogla sie odczepic i bedzie wciekalo od pasarzera nieda sie raczej w inny sposub wlac tam niema jak 2 dziury tamsa tylko albo tam albo przewody z kablami od dzwi wiecej niema mozliwosci
- mietek
- Badacz tematu
Witam
to mój pierwszy post na forum.
Mam ten sam problem z mokrą podłogą. Niedawno kupiłem Mk3 Varianta, i nagle podłoga po obfitym deszczu zaczęła być mokra. Tak więc jak tylko zrobiło się cieplej i miałem możliwość popracowania nad autkiem, zacząłem zdejmować filce itd... Wyciszenie pod filcami było przesiąknięte wodą, natomiast korki uszczelniające zaklejone papą do dachu
Zerwałem to wyczyściłem, zakleiłem masą uszczelniającą i niby po problemie. Zrobiłem test z wodą. Woda dalej leciała. Następnie wziąłem strzykawkę ''Żanetę'' odsunąłem szyberdaszek, i w kanaliki odprowadzające wodę wstrzyknąłem sporą ilość ''deszczu'' Tak jak koledzy pisali wyżej, woda zaczeła wyciekać do auta natychmiast. Problem tylko jest z tym, że z tyłu przy siedzeniach pasażera też jest mokro, a kanalików odprowadzających wodę z tyłu nie ma
( woda leci po pasach bezpieczeństwa, i na łaczeniach podsufitówki z dolnymi plastikami, tak mniej wiecej na wysokości klatki piersiowej pasażera). ) Możliwe jest że kanalik jest zapchany i pęknięty, to co wyleci z przodu to wyleci a reszta cofa się i znajduje ujście z tyłu autka ?
to mój pierwszy post na forum.
Mam ten sam problem z mokrą podłogą. Niedawno kupiłem Mk3 Varianta, i nagle podłoga po obfitym deszczu zaczęła być mokra. Tak więc jak tylko zrobiło się cieplej i miałem możliwość popracowania nad autkiem, zacząłem zdejmować filce itd... Wyciszenie pod filcami było przesiąknięte wodą, natomiast korki uszczelniające zaklejone papą do dachu
Zerwałem to wyczyściłem, zakleiłem masą uszczelniającą i niby po problemie. Zrobiłem test z wodą. Woda dalej leciała. Następnie wziąłem strzykawkę ''Żanetę'' odsunąłem szyberdaszek, i w kanaliki odprowadzające wodę wstrzyknąłem sporą ilość ''deszczu'' Tak jak koledzy pisali wyżej, woda zaczeła wyciekać do auta natychmiast. Problem tylko jest z tym, że z tyłu przy siedzeniach pasażera też jest mokro, a kanalików odprowadzających wodę z tyłu nie ma
( woda leci po pasach bezpieczeństwa, i na łaczeniach podsufitówki z dolnymi plastikami, tak mniej wiecej na wysokości klatki piersiowej pasażera). ) Możliwe jest że kanalik jest zapchany i pęknięty, to co wyleci z przodu to wyleci a reszta cofa się i znajduje ujście z tyłu autka ?- Kazik
- Berbeć
Hej jak macie szyberdach to na 100%sa kanaliki zapchane, albo jak piszecie woda leci na podłoge, ja mialem to samo wypadł mi kanalik z cycka,ktory miesci sie w drzwiach, oraz rurka spod szyberdachu, z jednej i z drugiej strony, jak samochod stal pochylony troche na lewa strone to cala deszczowka leciala na strone kierowcy, jak na prawa to pod fotele pasazera z przodu i z tylu, trzeba wymontowac czesc tapicerki poddasza i sprawdzic czy kaniliki sa zlączone z wzlotem wpustowym, nastepne sprawdzic ta sama czynnosc w drzwiach, jezeli sa obie koncowki podlaczone , wystarczy miec twardy drut i przepchac od szyberdachu,jezeli nie to trzeba wziasc sobie dzien wolny:)i naprawiac:) , nalac wode do wpustów kanalikow, jak bedzie sciekac cyckiem od strony drzwi to powinno byc wszystko ok:/
- tolek416
- Berbeć