Witam.
Ostatnio podczas włączania awaryjnych osunął mi się na duł ten czerwony plastik. Okazało się że peły ścianki na których opiera się on na tej lampce. Kupiłem na allegro cały przełącznik świateł ale okazało się że na tym zepsutym (czerwonym plastiku) jest napis VW 104 a na tym nowym VW 103, i trochę inaczej wygląda ten plastik na którym się go osadza.
Czy jest jakaś różnica między tym VW 104 a VW 103. Chodzi mi o to czy będzie pasować.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Oto jak wygląda ta lampka na której się osadza ten czerwony plastik w VW 103.
U siebie w aucie ma VW 104 i ta lampka jest trochę bardziej masywniejsza.
Sam plastik VW 103
Wczoraj zakładałem. Po założeniu wygląda że jest wszystko OK. Ale jak włączam awaryjne to ta lampka wyskakuje do góry i ten czerwony plastik też wyskakuje z tego białego trzonka. Tak jak by minimalnie(ledwie wyczuwalnie) lżej siedział na tym kołku.
Myślę żeby minimalnie posmarować klejem od środka w tych dwóch wgłębieniach(zatrzaskach), ale wiadomo jak to klej typu "super glue" dostałby mi się głębiej to później całe przełączniki kierownicy musiałbym wymieniać.
U siebie w aucie ma VW 104 i ta lampka jest trochę bardziej masywniejsza.
Sam plastik VW 103
Wczoraj zakładałem. Po założeniu wygląda że jest wszystko OK. Ale jak włączam awaryjne to ta lampka wyskakuje do góry i ten czerwony plastik też wyskakuje z tego białego trzonka. Tak jak by minimalnie(ledwie wyczuwalnie) lżej siedział na tym kołku.
Myślę żeby minimalnie posmarować klejem od środka w tych dwóch wgłębieniach(zatrzaskach), ale wiadomo jak to klej typu "super glue" dostałby mi się głębiej to później całe przełączniki kierownicy musiałbym wymieniać.
-

demson - Czytacz
slawek5t napisał(a):Dobrze że da sie bez tego jeździć:D także nie musisz sie spieszyć z montażem.
No właśnie, jak to z tym jest.
Mi gość na przeglądzie powiedział żebym sobie to zrobił koniecznie na następny przegląd.
Ale przecież awaryjne się włączają normalnie, tylko że nie ma tego plastiku oznaczonego trójkątem.
Czy mogę odstać mandat, lub co gorsza zabiorą mi dowód rejestracyjny ?
W tej chwili mam nałożony ten czerwony plastik (denerwuje mnie widok samej lampki
) , żeby włączyć awaryjne muszę zdjąć plastik (szybko schodzi) i dopiero włączyć.-

demson - Czytacz
• Strona 1 z 1