Tunel US w golfie 3

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Tunel US w golfie 3

Postprzez lukasz16100 » 19 mar 2014, o 18:13

Witam, szukałem na forum ale nie znalazłem tematu podobnego do mojego pytania.
A mianowicie planuje kupić tunel środkowy US --> Obrazek i załozyć go do swojej trójki, i moje pytanie to czy będzie jakiś problem z ręcznym ? gdzieś słyszałem, że nie pasuje i będę potrzebował ręcznego z vento ? Czy to prawda ?
lukasz16100
Czytacz
 
Posty: 98
Dołączył(a): 16 sie 2011, o 19:07
Lokalizacja: SPS

Tunel US w golfie 3

 

Postprzez Opik » 19 mar 2014, o 18:18

Całej dźwigni zmieniać nie musisz, wystarczy sama rękojeść (od spodu płaskim śrubokrętem trzeba podważyć zaczep). Musi być taka pod skórzany mieszek, ma nieco inny kształt i najważniejszy element - tzw obrączka na końcu która maskuje zakończenie skórki. Poza tym wszystko p&p
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez lukasz16100 » 19 mar 2014, o 19:09

a sam ręczny nie jest jako tako krótszy w golfie ? a ten z vento dłuższy ?
lukasz16100
Czytacz
 
Posty: 98
Dołączył(a): 16 sie 2011, o 19:07
Lokalizacja: SPS

Postprzez Opik » 19 mar 2014, o 19:11

Nie. Optycznie tak się wydaje bo Vento ma bardziej zabudowany tunel. Sama dźwignia jest identyczna
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez lukasz16100 » 28 mar 2014, o 15:26

Koledzy mam jeszcze dwa pytania.
Jak zdemontować przednią część tunelu ? (tam gdzie jest gałka zmiany biegów) ?
a Drugie pytanie, jak zdjąć z ręcznego tą rekojeść, żeby założyć podłokietnik US ? A ręczny mam w skórze ori jasnej i tam mam ten 'pierscien' co jest potrzebny do tunelu US :)[/code]
lukasz16100
Czytacz
 
Posty: 98
Dołączył(a): 16 sie 2011, o 19:07
Lokalizacja: SPS

Postprzez Radi » 28 mar 2014, o 16:46

lukasz16100 napisał(a):Jak zdemontować przednią część tunelu ?

Dwie śrubki z przodu przy nogach z jednej i drugiej strony, następnie zdejmujesz mieszek pod nim masz dwie plastikowe śruby, musisz zdemontować tez tylną część tunelu i zdemontować wajche od ręcznego aha na końcu przedniego tunelu również jest taka plastikowa śruba. jak już to wszystko odkręcisz wyjmujesz go po prostu do góry.
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2831
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez KonMan » 4 cze 2014, o 17:06

przyłączam się do tematu. MAm tunel wysoki i mam problem bo mieszek nie sięga, gdy spuszczam z hamulca to ten mieszek jakby się rozrywał. Mam golfa z normalnym tunelem i ręcznym a wysoki tunel był dokupiony. Czy muszę dokupić specjalną dźwignię ? I czym te dźwignie się różnią ? "Wysokością" ?
Posiadam na sprzedaż części do mk3 w tym jasne i rarytasy ! Pisać !
KonMan
Czytacz
 
Posty: 70
Dołączył(a): 18 paź 2013, o 12:16
Lokalizacja: Ostrołęka

Postprzez jasiu0997 » 4 cze 2014, o 17:47

masz za krótki mieszek :) dzwignie są te same
Mój Concept :serce: http://www.golf3.pl/topics2/moj-mudzin- ... t43936.htm

<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
Avatar użytkownika
jasiu0997
Members
 
Posty: 1068
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 00:56
Lokalizacja: Bytów

Postprzez Gesiu_15 » 4 cze 2014, o 18:34

KonMan napisał(a):przyłączam się do tematu. MAm tunel wysoki i mam problem bo mieszek nie sięga, gdy spuszczam z hamulca to ten mieszek jakby się rozrywał. Mam golfa z normalnym tunelem i ręcznym a wysoki tunel był dokupiony. Czy muszę dokupić specjalną dźwignię ? I czym te dźwignie się różnią ? "Wysokością" ?




dokładnie masz za krótki mieszek . Ja kupowałem ten mieszek co w linku na dole i wszystko jest cacy . Najlepiej mieć dzwignię od vento wtedy mieszek się ładnie układa :-)

http://archiwum.allegro.pl/oferta/vw-ve ... 76369.html
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3756
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez jasiu0997 » 4 cze 2014, o 20:10

Gesiu_15, ale nie ma znaczenia czy jest z vento czy z mk3 :)
Mój Concept :serce: http://www.golf3.pl/topics2/moj-mudzin- ... t43936.htm

<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
Avatar użytkownika
jasiu0997
Members
 
Posty: 1068
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 00:56
Lokalizacja: Bytów

Następna strona




Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości