Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Trzeszcząca tylna półka lub plastiki za kanapą.
Mam bardzo irytujący problem a mianowicie chodzi mi o trzeszczącą (chyba) tylną półkę. Nie mam pojęcia jak mam pozbyć się skrzypienia podczas jazdy wydobywającego się z tyłu kabiny zza zagłówków tylnej kanapy . Podejrzewam że to półka i nawet z wykorzystaniem drugiej osoby która podczas jazdy po wertepach dotykała i nasłuchiwała co to może tak skrzypieć nie mogę dojść do wniosku co to jest. Starałem się ponasmarowywac te małe bolczyki na których podnosi się tylna półka i owijałem je nawet czarna izolacja zeby tylko nie skrzypiało ale to wciąż słychać. Już nie wiem które plastiki tapicerki mam rozkręcić i w jaki sposób żeby pozbyć się tego denerwującego skrzypu.
-

immortalbart - Berbeć
Czytałem gdzieś kiedyś, że należy coś podłożyć w miejsce styku półki z plastikami i wtedy jest okej (np. uszczelka taka do kupienia w rolce jak do drzwi sie daje albo okien)
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Sprawdź :
1. czy masz dokręcone plastykowe boczki tej półki do karoserii
2. Sprawdź czy nie wyłamał się zaczep półki (przy kanapach ,w to co wkładasz te bolce co są w półce.
3. czy jak zamkniesz klapę to półka leży na tych boczkach i czy przypadkiem nie ociera się o klapę , klapa powinna ją doszczelniać(blokować przed wstrząsami)
1. czy masz dokręcone plastykowe boczki tej półki do karoserii
2. Sprawdź czy nie wyłamał się zaczep półki (przy kanapach ,w to co wkładasz te bolce co są w półce.
3. czy jak zamkniesz klapę to półka leży na tych boczkach i czy przypadkiem nie ociera się o klapę , klapa powinna ją doszczelniać(blokować przed wstrząsami)

-

pietrasiak2 - Members
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1