Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Tluczacy sie szyberdach
Witam mam taki problem ponieważ za bardzo nie wiem o co chodzi ponieważ przy jedzie na wertepach tucze mi się szyber a konkretnie to nie on a jego zasłonka dźwięki są takie jak by tam był jakiś gruz ze szkłem co może być tego przyczyna zaznaczam ze nie mam gumy czy plastiku po odsłonięciu zasłony do tylu i widzę prowadnice szyberdachu apropo szyber dach tez się nie otwiera tylko lekko uchyla (silniczki działają) do góry zna ktoś kogoś w okolicach Wrocka co by to zrobił chyba ze jest to coś w miarę nie skomplikowanego pozdro
- Kto pyta nie błądzi -
- kzk7652
- Czytacz
Jak widac prowadnice to napewno odczepila sie rynienka, jest ona zaczepiona po bokach na zatrzaski, ogolnie oslania ona boki i tyl szybra. Prawdopodobnie wsunela sie w tyl.
Moze byc jeszcze luzna wiazka elektryczna od szybra nad podsufitowka, jest ona przyklejona jakimis tasmami, jak sie odklei to potrafi tak pukac.
Moze byc jeszcze luzna wiazka elektryczna od szybra nad podsufitowka, jest ona przyklejona jakimis tasmami, jak sie odklei to potrafi tak pukac.
-

prezesik - Members
tak mam odczepilo sie z zatrzaskow ladnie to tluklo a teraz by to zalorzyc to trzeba cala podsufitke sciagac czy dam rade bez ? gdzie sa te zatrzaski ?
[ Dodano: 2011-11-01, 13:46 ]
ok znalazlem te zatrzaski ale mam z lewej strony jednego ulamanego co teraz ? Moze to wlasnie on gdzies tam wpadl i blokuje mi szyber bo to wlasnie z tej stromy sie uchyla ale niechce domknac musze recznie prowadnica dopchnac a szyber wogogole niechce calkiem sie otworzyc
[ Dodano: 2011-11-01, 13:46 ]
ok znalazlem te zatrzaski ale mam z lewej strony jednego ulamanego co teraz ? Moze to wlasnie on gdzies tam wpadl i blokuje mi szyber bo to wlasnie z tej stromy sie uchyla ale niechce domknac musze recznie prowadnica dopchnac a szyber wogogole niechce calkiem sie otworzyc
- Kto pyta nie błądzi -
- kzk7652
- Czytacz
kzk7652 napisał(a):Moze to wlasnie on gdzies tam wpadl i blokuje mi szyber bo to wlasnie z tej stromy sie uchyla ale niechce domknac musze recznie prowadnica dopchnac a szyber wogogole niechce calkiem sie otworzyc
Prowadnica niestety .. Psyyk. ... ( poszła ) idzie ja naprawić domowymi sposobami ( http://www.vwgolf.pl/porady/naprawa-szy ... acie-b3b4/ ) ale niesie to za sobą .. ściąganie całej pod-sufitki ) nie wiem co inni o tym pomyślą.. ale możne masz śruby od szyberdachu luźne ?
Bynajmniej u mnie gdy wyciągałem całość .. były one naprawdę b.słabo przykręcone.. [ 2 poszły ręką xD ]
- MTi
- Badacz tematu
nie nie to była ta rynienka byla odczepiona z tylu i się tłukła o dach thx prezesik a zatrzask i tak mam ułamany prawy prowadnice będę musiał kupić ale to na wiosnę pyzatym pozostaje mi zrobienie tego szyberu bo sie uchyla tylko a nie wysuwa
- Kto pyta nie błądzi -
- kzk7652
- Czytacz
• Strona 1 z 1