Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
szyberdach
Może ktoś z was orientuje się czy od innego auta pasuje szyber do golfa. Jak dal mnie na pierwszy rzut oka szyber z sharana i galaxy wyglądają identycznie. nie mierzyłem miarką tylko tak na oko za pomocą sznurka bo to było na parkingu pod marketem. Czy macie jakieś informacje na ten temat ?
<b>Ośla bryka</b>
moj-golf/golf-mk3-1-6-cl-europe-by-osiolek-t12795.html
-

osiolek - Czytacz
-

sirGrzesio - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Re: szyberdach
osiolek napisał(a):Może ktoś z was orientuje się czy od innego auta pasuje szyber do golfa. Jak dal mnie na pierwszy rzut oka szyber z sharana i galaxy wyglądają identycznie. nie mierzyłem miarką tylko tak na oko za pomocą sznurka bo to było na parkingu pod marketem. Czy macie jakieś informacje na ten temat ?
szyber moze miec takie same rozmiary na zewnatrz ale np podsufitka w tych samochodach moze byc wąższa... i wtedy szyber jest waższy i nie dopasujesz do go golfa
Najlepiej jak znajdziesz szyber ale wyciagniety i wtedy mozesz porownac jego rozmiary....
-

K@mil - POMOCNIK

K@mil napisał(a):szyber moze miec takie same rozmiary na zewnatrz ale np podsufitka w tych samochodach moze byc wąższa... i wtedy szyber jest waższy i nie dopasujesz do go golfa
Najlepiej jak znajdziesz szyber ale wyciagniety i wtedy mozesz porownac jego rozmiary....
cały szyber jest taki sam...
-

sirGrzesio - Gaduła
sirGrzesio napisał(a):te które podałeś są akurat identyczne jak w golfieco nie znaczy, że tańsze
Akurat znalazlem na szrocie w cenie 80 zł cały sprawny elektryczny szyber gdzie do golfa chca 350 zl. Widać nie znają się albo dlatego ze podjechałem ze znajomym, a on ma galaxy co prawda bez szyberdachu.
Dzieki wielkie sirGrzesio przynajmniej nie utopie kupe kasy w dach.
<b>Ośla bryka</b>
-

osiolek - Czytacz
-

sirGrzesio - Gaduła
wydym to jeszcze dodaj seat alhambra
a passat b4
a passat b4
<b>Ośla bryka</b>
-

osiolek - Czytacz
no to wiec wkladal juz inny szyber do swojej golfiny niz oryginalnie montowany ... chodzi mi dokladnie od tego sharana albo galaxy ... bo pewnie juz cos sie w nich poprawilo tak samo jak w ostatnich modelach luz sa zywotniejsze .... jesli ktos juz sprobowal zamienic na inny to niech da znac to sobie tez sprawie dzialajacy
pozdrawiam
pozdrawiamto nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem 

-

danny.tcz - Gaduła