Witam,
Od jakiegoś czasu poszukuję czarnej tapicerki skórzanej do swojej Czarnej Perły.
Znalazłem taką aukcję skóry w bdb stanie z Passata B4.
Link do aukcji skóry B4
Stan jest bdb co widać na zdjeciach.
Pytanie tylko co trzeba zmienić (w fotelach i boczkach), żeby zestaw pasował do Golfa 3 i czy w ogóle jest warto się w to pakować.
Dzięki za pomoc.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
poproś gościa żeby zmierzył rozstaw szyn i dokładne foto szyny, o ile się nie mylę to jest taki sam ( rozstaw) jak w mk3 , jeśli inny a szyna ta sama to łykaj, jesli szyna ma inny profil to niestety bedziesz musiał poprosić o ich odcięcie . Jako że to kombi to lekko nie będzie ci pasił tył ale da się przerobić , środkowe mocowanie niech ci tylko odkręci i da w komplecie do kanapy bo jest dłuższe.
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
-

thomasg - Gaduła
Re: Skórzane fotele z Passata B4 do Golfa
Schnaider napisał(a):Witam,
Od jakiegoś czasu poszukuję czarnej tapicerki skórzanej do swojej Czarnej Perły.
Znalazłem taką aukcję skóry w bdb stanie z Passata B4.
Link do aukcji skóry B4
Stan jest bdb co widać na zdjeciach.
Pytanie tylko co trzeba zmienić (w fotelach i boczkach), żeby zestaw pasował do Golfa 3 i czy w ogóle jest warto się w to pakować.
Dzięki za pomoc.
Z tego co pamietam jak mialem B4 to fotele przód są takie same
Problem moze byc z tylna kanapą bo w pasku jest wieksza
Boczki sa na 100proc inne (inny kształt)...
-

K@mil - POMOCNIK

nie tyle większa co zaczepy ( haki ) są trochę inne ( lekko szerzej rozstawione i jak się nie mylę to koło 1cm sa wyżej ) , środkowe (dolne) mocowanie kanapy jest dłuższe ( w kierunku kabiny ), pasowałem do siebie taką kanapę wersji gt z b4 i wsio siadało oprócz właśnie haków ( da się przerobić ) . Pozostałem przy podłokietniku z niej bo tapicerka mi nie pasiła. Skórkę łykaj i nie pytaj 

-

thomasg - Gaduła
Schnaider napisał(a):Skoro boczki są na pewno inne
no napewno , jeśli zależy Ci na komplecie to pozostaje czekać na ori z mk3
-

thomasg - Gaduła
Ja to przerabialem i wszystko mozna latwo i przyjemnie zrobic kupujesz sruby 2-3razy dluzsze od tych co sa wkrecone w karoserie w golfie w mocowaniu oparcia kanapy wkrecasz je i gora zalatwiona. co do dolu dol wchodzi spoko, ale jak masz dzielona kanape, to na metalu wkreconym w karoserie po srodku kanapy u dolu robisz wiertlem dziure po srodku miedzy stara, aby weszlo mocowanie z passka. cala filozofia. Co do foteli pasuje idealnie i nic nie trzeba robic. Czy to fotele z Passata B3 czy B4 pasuja idealnie. mocowanie kanapy siedzisk tez idealnie. Ale klopot pojawia sie dopiero wtedyy, gdy zalozy sie kanape z passata, bo jest wezsza niz od golfa i jest dziura po obu stronach na 5cm
Jak pomoglem daj POMOGL, a tu masz link:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... a#p4629421
Jak pomoglem daj POMOGL, a tu masz link:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... a#p4629421
- MANIUNI
- Badacz tematu
MANIUNI napisał(a):bo jest wezsza niz od golfa i jest dziura po obu stronach na 5cm
zawsze można dołożyć ori dokładki z takiej kanapy , po jednej na stronę . Leżą u mnie takowe z tym że czarne więc jakby ktoś był chętny to brać

-

thomasg - Gaduła
• Strona 1 z 1