Czy są jakies możliwości wyciszenia wnętrza kabiny? Chodzi mi głównie o zmniejszenie decybeli płynących spod maski
Mam TDi z 97 roku a głośność w środku jak i na zewnątrz jest po prostu olbrzymia.
Przy normalnej jezdzie poniżej 2 obrótów ciężko jest porozmawiać z osobą siedzącą obok mnie
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
no to akurat nie jest "normalna jazda"
ja mam 1.9 D ..... 3-4 razy większe wibracje i głośność niż w Twoim 1.9 TDi i do 2 tysięcy obrotów ja w środku "praktycznie" nie słysze tego silnika
masz mate wyciszającą pod maską ? to pomoże na zewnątrz + osłona silnika z dołu .... co do środka to raczej dużo nei zrobisz ja Ci powiem z autopsji u mnie to nawet obraz w lusterku wstecznym drży
można kupić takie maty do wyciszania AUDIO ja mam akurat w przednich drzwiach cos takiego zrobione ale to też nic nie daje
wymieniłem uszczelki od drzwi i troche wyciszyłem "powiew" wiatru
ja mam 1.9 D ..... 3-4 razy większe wibracje i głośność niż w Twoim 1.9 TDi i do 2 tysięcy obrotów ja w środku "praktycznie" nie słysze tego silnika
masz mate wyciszającą pod maską ? to pomoże na zewnątrz + osłona silnika z dołu .... co do środka to raczej dużo nei zrobisz ja Ci powiem z autopsji u mnie to nawet obraz w lusterku wstecznym drży
można kupić takie maty do wyciszania AUDIO ja mam akurat w przednich drzwiach cos takiego zrobione ale to też nic nie daje
wymieniłem uszczelki od drzwi i troche wyciszyłem "powiew" wiatru- morsdicti
- Members
Nie mam żadnych mat, zastanawiam sie czy nie brakuje mi w nim jakiś elementów bo wydaje mi sie jakby cały odgłos silnika leciał mi spod pedałów.
jak sie przejechałem jako pasażer swoim samochodem to miałem wrażenie że jest troche cichszy
jak sie przejechałem jako pasażer swoim samochodem to miałem wrażenie że jest troche cichszy
- Faithless1989
- Berbeć
- Leito
- Members
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Leito podaj ten link jeszcze raz bpo juz wygasl.
Mam takie pytanie wieje mi bocznymi stronami od drzwi powietrze. znajomy mi powiedzial ze zderzakiem bocznym i nadkolem powienna byc jakaś część uszczelniająca. ja takiej nie posiadam podobno jest to gumowa czesc ktora uszczelnia końcowy zderzak boczny zaraz przed zawiasami. Macie cos takiego co t ojest i jak sie nazywa
Mam takie pytanie wieje mi bocznymi stronami od drzwi powietrze. znajomy mi powiedzial ze zderzakiem bocznym i nadkolem powienna byc jakaś część uszczelniająca. ja takiej nie posiadam podobno jest to gumowa czesc ktora uszczelnia końcowy zderzak boczny zaraz przed zawiasami. Macie cos takiego co t ojest i jak sie nazywa

- clive120
- Czytacz
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1