Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Przecieki wody w środkowej części szyberdachu
Tak jak w temacie, mam szyberdach elektryczny, i nie wiem czemu ale od zakupu woda przedostaje się środkową tylną częścią szyby do środka pomiędzy uszczelką a karoserią, zastanawiam się co odprowadza wodę ze środkowej części szyberdachu do rynienek, a dalej do kanalików, wydaje mi się, że u mnie czegoś tam brak, tzn tak jakby poprzecznej rynienki do odprowadzania wody na boki, pod szybą znajduje się od razu zasuwa dachu, bez niczego pomiędzy, widać i bez problemu udaje się dotknąć uszczelkę.
VW Golf 3 1.6 (55 kW) KAT
- piotrek1692
- Czytacz
W tylnej części szybra będzie taka rynienka. Można ją zdjąć, trzyma się na zatrzaskach znajdujących się po bokach. Przesuwając rynienkę w tył łapiąc za boki możesz ją wypiąć i wyjąć.
Ostatecznie pozostaje czyszczenie kanalików odprowadzających wodę z szybra. Do tego celu dobra jest linka hamulcowa od roweru.
Sprawdź też, czy do rynienek dołączone są wężyki, czy się czasem nie wypięły.
Ostatecznie pozostaje czyszczenie kanalików odprowadzających wodę z szybra. Do tego celu dobra jest linka hamulcowa od roweru.
Sprawdź też, czy do rynienek dołączone są wężyki, czy się czasem nie wypięły.
-

prezesik - Members
u mnie niestety brak tylnej części rynienki, kanały były przeczyszczone, wodę odprowadzają, lecz brak tej rynienki powoduje przecieki, czy można sam ten element dostać na szrocie, czy trzeba od razu cały szyber brać?
VW Golf 3 1.6 (55 kW) KAT
- piotrek1692
- Czytacz
• Strona 1 z 1