Witam, w moim golfie 3 94r 1.6 pewnego dnia przestał działać zamek w tylnych lewych drzwiach.
Nie mam pompki pneumatycznej i zamków na sprężone powietrze a jedynie niedziałający centralny z alarmem którego nie używam (odłączone zasilanie). Chciałbym rozwiązać tymczasowo sprawę, abym mógł skręcić boczek (który zdemontowałem) zamknąć drzwi i dać spokój. Jak zrobić aby drzwi po zatrzaśnięciu się już nie otworzyły (z założonym boczkiem). Nie działa na dźwignię drzwi ani na nic innego.
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Próbowałem i też nic. Właśnie nie wiem co może być przyczyną, gdyż nigdy nie miałem w ręku tego zamka, nie wiem jakim sposobem druty (dźwignie) zamykają i otwierają zamek. Wkurza mnie to, że muszę jeździć z boczkiem na tylnym siedzeniu bo przecież nie będę ciął kabla od głośnika i zależy mi, żeby ten boczek wcisnąć i zamknąć drzwi na amen (niekoniecznie pospawać
)
[ Dodano: 2013-10-27, 19:31 ]
Udało mi się zamknąć jakoś próbując non-stop. Myślicie, że jest opcja, żeby cięgno wyleciało z jakiegoś zaczepu w zamku i dlatego nie zamyka?
Jutro wypierniczę uniwersalny zamek centralny i rozkręcę oryginalny i zobaczę co i jak.
) [ Dodano: 2013-10-27, 19:31 ]
Udało mi się zamknąć jakoś próbując non-stop. Myślicie, że jest opcja, żeby cięgno wyleciało z jakiegoś zaczepu w zamku i dlatego nie zamyka?
Jutro wypierniczę uniwersalny zamek centralny i rozkręcę oryginalny i zobaczę co i jak.
- Kbeny94
- Czytacz
• Strona 1 z 1