Problem z wkładem zamka w klapie tylnej

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Problem z wkładem zamka w klapie tylnej

Postprzez IIIPatrykIII » 18 mar 2015, o 12:49

Witam. Kupiłem nowy wkład zamka do klapy i teraz listwę mam zdjętą nowy zamek włożony i mam ten mechanizm cały jakoś zmontowany, ale jest widocznie źle, bo nie chce otwierać. Macie może jakieś pomysły, czy nawet zdjęcia jak by to miało wyglądać? To jest zamek z centralnym jak coś.. Nie wiem jak go tam złożyć żeby funkcjonował.

Dokładnie to taki: https://www.google.pl/search?q=wk%C5%82 ... B393%3B300
IIIPatrykIII
Czytacz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 25 lis 2014, o 16:15
Lokalizacja: Pomorskie

Problem z wkładem zamka w klapie tylnej

 

Postprzez Thorsten » 18 mar 2015, o 13:24

IIIPatrykIII, nie otwiera ci się kiedy? kluczem, jak wciskasz czy centralka? to jest ważne.
Bo otwarcie samej klapy w górę następuje gdy jest ruchu cięgła idącego od wkładki do zamka, jeśli centralny to i jeśli masz naprawdę taką jak na foto to zapomnij o poprawnym działaniu bo tam nie ma uchwytu na cięgło centralnego.
Do centralki musi iść taki:
Obrazek

on ma dodatkowe miejsce na cięgło siłownika pneumatycznego od centralnego.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez IIIPatrykIII » 18 mar 2015, o 13:29

Thorsten, Właśnie tego uchwytu nie ma, ale mniejsza o to. Chcę zrobić tak żeby funkcjonowało zamykanie z kluczyka i otwieranie.

[ Dodano: 2015-03-18, 12:31 ]
Thorsten, Ja po prostu nie wiem jak mam go zamontować. Jak ma wyglądać od strony wewnętrznej.
IIIPatrykIII
Czytacz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 25 lis 2014, o 16:15
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez Thorsten » 18 mar 2015, o 13:45

IIIPatrykIII, Obrazek

fotka na szybko znalezione w sieci. Widać tam od środka jak ma siedzieć zamek.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez IIIPatrykIII » 18 mar 2015, o 15:10

Thorsten, No a ja mam tą końcówkę co widać ustawioną w poziomie. Będę szukać bardziej szczegółowego zdjęcia. :) Wstyd żeby nie poradzić sobie z zamkiem..
IIIPatrykIII
Czytacz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 25 lis 2014, o 16:15
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez Golf Maniak » 18 mar 2015, o 18:02

IIIPatrykIII napisał(a):Thorsten, No a ja mam tą końcówkę co widać ustawioną w poziomie. Będę szukać bardziej szczegółowego zdjęcia. :) Wstyd żeby nie poradzić sobie z zamkiem..


Więc jest w pozycji zamkniętej-skoro nie moześz sobie otworzyć z kluczyka tej klapy.Centralny zamek posiadasz w swoim golfie?jeśli tak to podpiąłeś go?
Golf Maniak
Members
 
Posty: 1164
Dołączył(a): 4 lis 2012, o 09:30
Lokalizacja: Sosnowiec
Rocznik: 1997
Silnik: 1595 AFT
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez IIIPatrykIII » 18 mar 2015, o 19:01

Golf Maniak, Tak mam centralny zamek, ale wkład jest zwykły. Bez centralnego. Tylko chce aby się otwierała klapa i szło zamknąć ją z kluczyka.
IIIPatrykIII
Czytacz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 25 lis 2014, o 16:15
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez Golf Maniak » 18 mar 2015, o 19:21

IIIPatrykIII napisał(a):Golf Maniak, Tak mam centralny zamek, ale wkład jest zwykły. Bez centralnego. Tylko chce aby się otwierała klapa i szło zamknąć ją z kluczyka.


Więc domniemuję że cięgno(mechanizm od zamka podpiąłeś prawidłowo) aby móc otwierać zamek z kluczyka przede wszystkim musisz miec WKŁADKĘ pod pasujący kluczyk.Jeśli wkładka jest pod pasujący kluczyk a mimo wszystko masz trudności z zamykaniem/otwieraniem(łatwo to sprawdzić ręką poruszaj tą jakby kotwicę element pół kulisty-myślę że wiesz o co chodzi) należy wyciągnąc cały mechanizm zamka i go WYCZYŚCIĆ (wokół tego metalowego wystającego bolda zbiera się brud wysterpuję nalot korozji-musisz to wszystko wyczyścić i powinno działać).
Golf Maniak
Members
 
Posty: 1164
Dołączył(a): 4 lis 2012, o 09:30
Lokalizacja: Sosnowiec
Rocznik: 1997
Silnik: 1595 AFT
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez IIIPatrykIII » 22 mar 2015, o 16:20

Dzięki wam bardzo. ; ) Zamek zrobiony i wszystko działa tak jak należy. ; ) Temat uważam za zamknięty.
IIIPatrykIII
Czytacz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 25 lis 2014, o 16:15
Lokalizacja: Pomorskie


rejsy chorwacja yachticacharter.pl



Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 5 gości