Witam. W swoim golfie mam problem z kanalikami odplywowymi szyberdachu. Nie wiem jak je wyczyscic, bo gdy drucikiem chce przepchac kanalik od strony szyberdachu to wchodzi on ponad metr albo i troche wiecej i cos go przystawia i dalej nie idzie, od strony drzwi (tej gumy miedzy zawiasami) wejdzie tylko kilka cm. Jak to wyczyscic? Pomóżcie.
najwiecej tego syfu jest wlasnie na tzw kolanach
najlepiej przeczysc te gumowe przy drzwiach odkrecajac plastik ktory oslania slupek i cala przelotke drzwi po obu stronach troche gimnastyki recznej i wyciagniesz go ... do sciagniecia tego plastiku musisz sciagnac te oslony plastikowe progow wewnetrzych wszystkie plastiki pod kierownica aby byl latwiejszy dostep a od pasazera dolny schowek lub ta polke jesli masz wersje bez poduszki ... przeplucz woda i zaloz majac to rozebrane dmuchnij od gory w rurke szyberdachu powietrzem sprezonym a jak nie masz dostepnosci to zwykla pompka rowerowa tez da rade powodzenia mam nadzieje ze pomoglem
Od strony kierowcy żeby się tam dostać to trzeba wymontować pół deski od dołu i mieć zdolności ginekologa Próbuj przepchać od dołu, najważniejsze żeby minąć kolanko 90st. Także zagnij drucik po łuku, wsadź i próbuj, przekręć lekko, popychaj góra dół, znowu na boki, góra dół itd. Jak się popieści to się zmieści
Opik, co do rozbioru polowy deski to masz racje jeszcze jest dobrze wypica skrzynke bezpiecznikow z mocowania wtedy lepszy dostep ... ja malych rak nie mam i cala operacja na 2 strony zajela mi 10 - 15 min z roskreceniem i skreceniem wszystkiego do kupy .... na marginesie wyciagalem sam podsufitke i zmienialem szyberdach bez pomocy osob 3cich