Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
POMOCY z drzwiami! WAŻNE
Witajcie koledzy, mam problem z drzwiami od kierowcy. Szukałem i nie znalazłem na forum ani nigdzie co z tym zrobić. Sprawa wygląda tak że mam 3 drzwiowego golfa z oryginalnym pneumatycznym zamkiem. Wróciłem ostatnio do domu, nie wiem czy to ważne ale były już mrozy i nie mogłem wysiąść z samochodu, klamka przestałą reagować, z zewnątrz to samo. Rygielki się podnoszą normalnie ale drzwi nie mogę w ogóle otworzyć, muszę wychodzić drzwiami od pasażera. Nie wiem co mam z tym zrobić, czego to wina:/ Jak otworzyć te cholerne drzwi? Z góry dziękuję za pomoc bo już mnie trafia:/ Pozdrawiam
- kapel22
- Berbeć
Witaj. Wydaje mi sie że nic Ci nie pękło. To coś zamarza w mechaniźmie od zamka czy jakoś tak... ja jakiś czas temu miałem to samo ( i o zgrozo dzisiaj też niestety mam) słonko poświeciło i drzwi sie otworzyły. Niestety najpierw wtedy urwałem klamkę. Próbowałem suszarka grzać ale lipa nic nie daje.
- cycus24
- Berbeć
Tzn? Zdjąć klamkę, rączkę od szyby i co dalej? Co do zamarznięcia to nie chce mi się wierzyć bo samochód wcześniej sporo przejechał, w środku było bardzo gorąco także w drzwiach też nie powinno być mrozu. Zatrzymałem się pod domem i po prostu nie wyszedłem z samochodu...
- kapel22
- Berbeć
ja miałem taką sytuację przy pierwszych przymrozkach... jak już drzwi otworzyłem to nie potrafiłem ich zamknąć... musiałem jechać trzymając drzwi jedną ręką
radze ci dostać się do samochodu od strony pasażera i zapalić silnik a potem ogrzewanie i nawiew na maksa i jak się w środku nagrzeje to może coś w drzwiach popuści... ja sobie tak radziłem...
radze ci dostać się do samochodu od strony pasażera i zapalić silnik a potem ogrzewanie i nawiew na maksa i jak się w środku nagrzeje to może coś w drzwiach popuści... ja sobie tak radziłem...Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
Ja poprzednio wyszedłem do sklepu po chleb z auta ...trwało to mniej wiecej 3 minuty i już nie otworzyłem auta. Dzisiaj znowu to sie stało ...zamknąłem pilotem (centralny też pneumatyczny) wszedłęm do bloku na 5 minut i jak wróciłem rygielki poszły do góry a klamka nie reaguje ani jedna ani 2. To znaczy że drzwi sie nie otwierają, klamka sie rusza normalnie.
- cycus24
- Berbeć
no to faktycznie coś ci musiało się urwać w mechaniźmie... przykra sprawa
Mój GTI 2.0 16V ABF
-

czepi - Members