Witam!
Pokrętło kierunku nawiewu zacięło mi się w dośc nietypowy sposób. Otóż zablokowało się między "programami" Czyli tkwi między nawiewem na twarz a tym następnym, płynnie chodzi (ale zatrzymuje się w pozycji pomiędzy programami) i działa wszystko dobrze... Natomiast nie da się ustawić nawiewu na szybę pokrętło wtedy luzniej idzie a nawiew dmucha na wszystko prócz szyby:/
Mam pewną teorię na ten temat otóż niedawno poszedł mi termostat i aby schłodzić silnik musiałem przejechać dość sporo na odkręconym gorącym nawiewie. Od tego momentu zaczęłu się moje problemy z pokrętłem kierunku nawiewu.
Czy mogł się tam stopić jakiś plastik? Jak się zabrać za naprawe?
Pomocy!
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
ZZippo, rozbierz panel (6 srubek cztery pod tymi hologramami dookoła pokręteł i dwie koło popielniczki) i zobacz czy plastikowe zaczepy ze spinkami sie nie połamały lub obluzowały, albo coś wpadło w ślimaka i blokuje ci linkę lub pokrętło, to na początek
-

marcinkoz2910 - Members
Linka porusza sie w pancerzu, ktory jest utwierdzony do obudowy poprzez metalowa, wyprofilowana blaszke. Jesli ta blaszka nie trzyma pancerza to pokretlo nie bedzie reagowac. Czesto przy probie wyjecia panelu nawiewu zaczepy sie lamia i blaszki spadaja. Moja rada jest taka, zebys opaskami samozaciskajacymi przymocowal luzna linke do linki ktora jest utwierdzona. Zrob to mocno, uprzednio owijajac linke tasma izolacyjna.
- Gość
• Strona 1 z 1