Panowie dzis oglądałem filmiki z testów zderzeniowych
i pojawiło sie taka mysl co w momencie gdy ktoś trzyma reke za oknem i podczas wypadku wybucha kurtyna
czy jest szansa /możliwość ucięcia reki urwania? czy ktos posiada takowe informacje?
pytam z czystej sie kawosci bo pojawiło sie kilka pytań podczas oglądania NCAP
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Poduszki powietrzne kurtyny
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Jeśli chodzi Ci, że kurtyna mogłaby obciąć Ci rękę, to nie ma takiej możliwości. To jest taki worek który napełnia się powietrzem. Ale czy nie może złamać, to już bym się nie zakładał...
.
Natomiast, jeżeli trzymasz rękę za oknem i ktoś uderzy w twój bok, to możesz już ręki nie mieć...
.
Natomiast, jeżeli trzymasz rękę za oknem i ktoś uderzy w twój bok, to możesz już ręki nie mieć...
-

Snejk18 - Fanatyk
Gwoli scislosci nie powietrzem a azotem
Samo odpalenie kurtyny determinowane jest sygnalami z czujnikow zderzenia bocznego, czolowego itd. W przypadku golfa jest tylko sterownik z czujnikiem przeciazeniowym wiec sprawa jest "prosta".
Kurtyna reki nie utnie. Co najwyzej moze ja zlamac choc predzej obrazenia reki wynikna z rezultatu uderzenia samochodu o bok twojego samochodu gdzie wystaje reka.
Samo odpalenie kurtyny determinowane jest sygnalami z czujnikow zderzenia bocznego, czolowego itd. W przypadku golfa jest tylko sterownik z czujnikiem przeciazeniowym wiec sprawa jest "prosta".
Kurtyna reki nie utnie. Co najwyzej moze ja zlamac choc predzej obrazenia reki wynikna z rezultatu uderzenia samochodu o bok twojego samochodu gdzie wystaje reka.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
Bradley napisał(a):Gwoli scislosci nie powietrzem a azotem
Szczegół
A tak naprawdę, to nie znam się na szczegółach technicznych poduszki powietrznej
Wiem tyle, że jest to taki wyprofilowany "worek" który w momencie zderzenia napełnia się jakimś gazem... Jakim dokładnie nie byłem pewien,.. Teraz już wiem

-

Snejk18 - Fanatyk
Panowie kurtyna to nie jasiek pod głowe ... w momencie kulminacyjnym jest bardzo twarda i w srodku jest spore cisnienie. Wiec jezeli natrafi na reke a reka na szybe ktora peknie to roznie moze byc. Wiadomo ze to nie tasak ale po cos sie trzyma obie łapki na kierownicy
http://www.youtube.com/watch?v=-sNUnQORyEg
poducha ratuje ale jest w stanie wyrządzic sporo krzywdy zarazem
http://www.youtube.com/watch?v=-sNUnQORyEg
poducha ratuje ale jest w stanie wyrządzic sporo krzywdy zarazem
- Kolar
- Berbeć
• Strona 1 z 1