Witam!
Temat co jakiś czas poruszany na forum jednak nie znalazłem potrzebnych mi informacji a mianowicie oderwałem stary materiał z podsufitki i moi oczom ukazała się stara gąbka pod nią jest jakby papier następnie pianka i kolejne warstwy. Do której warstwy powinienem zerwać aby nowy materiał dobrze się trzymał? Drugie pytanie czy mogę użyć materiału bez gąbki? Mam zamiar użyć tego kleju http://imageshack.us/photo/my-images/524/klej.jpg/
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Klej dobry, a co do zrywania warstw, to zdzierasz, trzesz czy jak wolisz usunąć gąbkę i wszystko co jest pod oryginalnym materiałem podsufitki, następnie nakładasz klej na podsufitkę i materiał czekasz 20min, nakładasz po 20 minutach na te same elementy klej i kleisz. Możesz przygrzać suszarką, aby nie było grudek pod materiałem. Pozdrawiam i życzę udanego efektu 
- MANIUNI
- Badacz tematu
To zależy czego użyjesz, jeżeli jakiejś cienkiej warstwy materiału, to masz rację, może coś takiego wyjść, ale z BONATERM'em nie powinno być problemu.
Ale w 100% nie gwarantuje
Pamiętaj w odstępach nakładania kleju i równomiernym rozprowadzeniem go.
Pamiętaj w odstępach nakładania kleju i równomiernym rozprowadzeniem go.- MANIUNI
- Badacz tematu
ja dodam ze dobrze dac wiecej kleju na rogach bo lubi sie po czasie tam odkleic... i lipa wyglada wtedy...
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jezlei uzywasz mateirału bez pianki to uwazaj z bonatermem bo moze Ci poprzesiakac, mi sie tak zrobiło z alcantara. I dobra rada wzmocnij sobie podsufitke kawałkami wlókna szklanego i posmaruj zywica.
j atego niezrobiłem i teraz żałuje
j atego niezrobiłem i teraz żałujeObecne MK III moj-golf/by-killerblack-d-t40159.html
Moje byłe Padło:P moj-golf/by-killerblue-t34844.html
-

KillerBlack - Gaduła
masz wersje z szybrem czy bez?;> bo jezeli bez to jak przykleisz to Ci opadnie sufit z racji wagi kleju i materiału. jezel wersja z szyrem to niemusisz jej wzmacniac, chcociarz niezaszkodzi:P
Obecne MK III moj-golf/by-killerblack-d-t40159.html
-

KillerBlack - Gaduła
Mam wersje bez szyberdachu ale o tym już pomyślałem mam zamiar przylepić podsufitkę do dachu a mianowicie do odsłoniętych prowadnic. Robią tak w innych modelach samochodów i sobie chwalą. Panowie mam problem ze znalezieniem materiału. poszukuje takich wzorów
gdyby ktoś wiedział gdzie w kielcach lub na jakiej stronie mógłbym zakupić taki bądź podobny materiał będę wdzięczny.
gdyby ktoś wiedział gdzie w kielcach lub na jakiej stronie mógłbym zakupić taki bądź podobny materiał będę wdzięczny.
-

merwi - Czytacz
Obecne MK III moj-golf/by-killerblack-d-t40159.html
-

KillerBlack - Gaduła