Podnośnik szyby

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Podnośnik szyby

Postprzez newo01 » 16 mar 2015, o 19:02

Witam czy podnośnik manualny przednich drzwi do golfa 3 jest taki sam z drzwiowego i 3 drzwiowego czy się czymś różnią.
newo01
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 16 mar 2015, o 18:56
Lokalizacja: Polska

Podnośnik szyby

 

Postprzez Thorsten » 16 mar 2015, o 19:30

Będzie pasować... jednak :lol:
Ostatnio edytowano 16 mar 2015, o 20:25 przez Thorsten, łącznie edytowano 1 raz
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez miras200888 » 16 mar 2015, o 20:21

mialem mk3 5d na czesci i przekladalem swap elektrycznych szyb do mk3 3d i wszystko pasowalo
Avatar użytkownika
miras200888
Badacz tematu
 
Posty: 331
Dołączył(a): 16 sty 2010, o 19:48
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postprzez newo01 » 16 mar 2015, o 23:05

czyli manualne tez bez problemu będą pasować z pięciodrzwiowego tak?
newo01
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 16 mar 2015, o 18:56
Lokalizacja: Polska

Postprzez martinfp » 16 mar 2015, o 23:07

tak podnosniki są te same
martinfp
Badacz tematu
 
Posty: 274
Dołączył(a): 14 lip 2014, o 10:52
Lokalizacja: Zabrze/Gliwice

Re: Podnośnik szyby

Postprzez Matti1989a » 26 mar 2018, o 07:56

Witam w moim golfie ktoś kiedyś dołożył elektryczne szyby problem jest to, że po paru latach przestały działać powodem jest tego własnoręcznie dołożona instalacja, w której jest pominięty przekaźnik. Palą się guziki od podnoszenia/opuszczania gdyż nie radzą sobie z tak dużym prądem (tak mi wytłumaczył mechanik). Chciałbym, żeby choć od kierowcy szło otworzyć szybę. Co jest mi tam potrzebne żeby powrócić do ręcznego otwierania szyb za pomocą rączki?
Matti1989a
Berbeć
 
Posty: 18
Dołączył(a): 11 sty 2017, o 19:32
Rocznik: 1995
Silnik: 1.9 tdi
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Podnośnik szyby

Postprzez GolfiarzJR » 26 mar 2018, o 15:51

Głównie mechanizm, elektryczny wyjmujesz i wkładasz w to samo miejsce zwykły.Rączkę wkładasz i działa
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1405
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Silnik: 1.6
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Podnośnik szyby

Postprzez Matti1989a » 27 mar 2018, o 08:07

Dobrze dziękuje za informacje, jeszcze spróbuje naprawić to co mam kolega podpowiada mi, że jak nie ma oryginalnej instalacji to wystarczy dołożyć przekaźniki do tego co jest i ewentualnie wymienić te zużyte włączniki. zobaczymy jak nie to kupie mechanizm ręczny. A w razie czego z wersji 5 drzwiowej będzie taki sam jak w 3 drzwiach?
Matti1989a
Berbeć
 
Posty: 18
Dołączył(a): 11 sty 2017, o 19:32
Rocznik: 1995
Silnik: 1.9 tdi
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Podnośnik szyby

Postprzez GolfiarzJR » 27 mar 2018, o 15:05

Przy elektrycznych jest taki sam, w ręcznych nie jestem pewien, ale według mnie taki sam
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1405
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Silnik: 1.6
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe


przeprowadzki na terenie Sosnowca Najlepsze linki sponsorowane



Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości