Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
pasy bezpieczeństwa
Witam Drodzy koledzy - czy pas bezp. kierowcy z GOLFA IV będzie pasował do mojej III -ki?Muszę koniecznie wymienić bo się strzępi co jest trudnością wysuwu i zwijania. 

kaziowy
-

fosfor4 - Badacz tematu
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.8 AAM
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
pas bezp.kierowcy
Koledzy , muszę wymienić pas bezpieczeństwa kierowcy i mam dylemat: chcę wymienić sam pas - czy to możliwe?Po zdjęciu osłony wewnętrznej progu jest tam między progiem a fotelem coś w krztałcie ok.40 cm.rurki - czy to jest związane z aktywnością pasa tzn.czy to jest w całości z pasem , czy można to oddzielić żeby wymienić sam pas którym się zapinam.? 
kaziowy
-

fosfor4 - Badacz tematu
Re: pasy bezpieczeństwa
To jest napinacz pasa bezpieczeństwa. Nie wiem czy to jest element rozbieralny, ale np na allegro widać tego sporo i może lepiej kupić całość, bo to w końcu ma zapewniać Tobie bezpieczeństwo podczas ewentualnej kolizji.
Mój Variant: moj-golf/robika-variant-family-t72619.html
-

robik-m - Badacz tematu
- Rocznik: 1997
- Silnik: AFN
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
fosfor4 raczej ten napinacz nie jest rozbieralny choć nie jestem pewny . Nie wiem gdzie masz problem , jedziesz na szrot wyciągasz za groszę cały pas z napinaczem , przekładasz do siebie i cieszysz się działającym pasem 

-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
Napewno masz rację - bezbieczeństwo to podstawa!Ale mam możliwość kupienia samego pasa bez napinacza i tanio!!!Czy te części całego pasa są wymienialne a jeśli tak to jak to wykonać,jeszcze nigdy nie bawiłem się pasami. 

kaziowy
-

fosfor4 - Badacz tematu
Koledzy - napinacz, to mogę Wam zagwarantować - jest "rozbieralny"... z tym, że jeśli się skorzysta z tej funkcji, to trzeba pamiętać o drugiej - o tym mianowicie, że jest też "nieskładalny"... Mówiąc krótko - rozebrać można niemal wszystko, natomiast wielu rzeczy nie ma szans potem złożyć spowrotem...
- Decybel_Pl
- Berbeć
• Strona 1 z 1