Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Pasy bezpieczeństwa
Witam mam golfa 3 td w wersji 3drzwiowej i mam uszkodzony pas bezpieczeństwa przedni od strony pasażera. zacina się co powoduje ze jego rozwiniecie zajmuje około 5 minut. Poszukuje nowego pasa wraz z mechanizmem, widziałem na allegro pasy ale to ze szrotu a w inter carsie nie posiadają. Proszę o podpowiedz gdzie mogę dostać taki pas.
-

michalr1986 - Czytacz
jedynie szroty i allegro.
Ja na stronę kierowcy założyłem ze szrotu od strony pasażera, tylko rolkę trzeba pionowo przymocować i hula już 3 lata
Minimalnie różni się tylko ten szary plastik, który jest na słupku, ale to nie przeszkadza w użytkowaniu pasów.
Ja na stronę kierowcy założyłem ze szrotu od strony pasażera, tylko rolkę trzeba pionowo przymocować i hula już 3 lata
Minimalnie różni się tylko ten szary plastik, który jest na słupku, ale to nie przeszkadza w użytkowaniu pasów.-

prezesik - Members
no tak tylko ze ja mam jasne wnętrze i zależy mi na utrzymaniu go w jednolitym koloże jak jest do tej pory ale trudno bede szukał dalej. A czy wymiana pasów jest bardzo skomplikowana czy da rade zrobić to samemu bez rozbierania połowy auta???
-

michalr1986 - Czytacz
Wymiana raczej nie będzie trudna. Śruby, plastiki, zatrzaski... Trzeba zdemontować plastiki na progu i na słupku. Dla wygody warto wyciągnąć siedzenie
Jedna mała uwaga: kiedy zabieramy się za demontowanie plastików ze słupka to najpierw zdejmujemy ten górny (ten skąd pas bezpieczeństwa "wyłazi"), ponieważ ten dolny trzyma jeszcze na śrubce, która jest ukryta pod tą górną częścią słupka... Warto to wiedzieć, sam o mało co tej dolnej części nie połamałem przy demontażu
Jedna mała uwaga: kiedy zabieramy się za demontowanie plastików ze słupka to najpierw zdejmujemy ten górny (ten skąd pas bezpieczeństwa "wyłazi"), ponieważ ten dolny trzyma jeszcze na śrubce, która jest ukryta pod tą górną częścią słupka... Warto to wiedzieć, sam o mało co tej dolnej części nie połamałem przy demontażu

-

mroova - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

swatu - VIP
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Robsoon, no panowie, nie wkładajmy Fiata do naszych golfów... szukaj uważnie, może trafią ci się od jahre, ja szukałem i znalazłem 
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Nadwozie: 5-drzwiowe
PiJey88 napisał(a):no panowie, nie wkładajmy Fiata do naszych golfów
ciekawe jakby wygladał taki golf z elementami od fiata-

swatu - VIP