Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Pasy bezpieczeństwa - problem
Witam. Mam taki problem. Więc gdy brat wysiadał z samochodu od strony pasażera pasy działały bez problemowo...ale gdy wrócił i wsiadł...chciał zapiać pasy nagle się zablokowały i teraz trzeba troszkę mocniej i szybciej pociągnąć to się wyciągają...ale słychać takie zgrzytanie i podczas wyciągania pasa jest takie przerywanie..potrzeba więcej siły żeby go wyciągnąć i zapiać się... podkreślam że wcześniej wszystko działało bez problemu..nie wiem co się stało..przypuszczam że coś może się na rolce zablokowało.. pozdrawiam
- Thomasinio86
- Czytacz
Thomasinio86, najpierw zdejm platyk w którym jest regulacja wysokości pasa, tam lubi pękac i blokowac pas zobaczysz o co biega po rozbiórce. Jesli nie to problem jest w samym zwijaku pasa i ciężko powiedzieć na odległość czy wogóle powinno się z tym coś robić prócz wymiany bo pas to pas.
- pablomed
- Members
dziwne...pas zaczyna co raz płynniej chodzić i mnie się zacinać..ale jeszcze lekko charczy przy wyciaganiu
- Thomasinio86
- Czytacz
trzeba było nasmarowac zebatki jak rozebrales cały mechanizm.Thomasinio86 napisał(a):ale jeszcze lekko charczy przy wyciaganiu
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1