Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Pas bezpieczenstwa
co zrobic niezwija mi sie pas a musze go lekko popychac to idzie
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
opcja "szukaj"...wszytsko idzie znaleśc....
a tu jeden przykładowy:
http://www.golf3.pl/topics41/pasy-bezpi ... light=pasy
a tu jeden przykładowy:
http://www.golf3.pl/topics41/pasy-bezpi ... light=pasy
-

gajdzik - VIP
spryskaj go delikatnie silikonem doszyb,tylko mały fragment a nie cały pas.Jesli to nie pomoze szykuje cie wydatek na nowe pasy.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jak będe miałczas to spryskam a jak nie to naciągne troche spreżyne o efektach poinformuje 

Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
trochę spóźniona ale zawsze to coś
kolego nie próbuj podciągać sprężyny bo możesz całkiem ją uszkodzić
sprężyna jest odpowiednio okręcana coś koło 24 razy i każdy raz więcej zmniejsza jej żywotność
wiem co nie co o pasach
a to, że się powoli zwija to albo brud na okuciu na słupku albo po prostu sprężyna już się "kończy" 
kolego nie próbuj podciągać sprężyny bo możesz całkiem ją uszkodzić
sprężyna jest odpowiednio okręcana coś koło 24 razy i każdy raz więcej zmniejsza jej żywotność
a to, że się powoli zwija to albo brud na okuciu na słupku albo po prostu sprężyna już się "kończy" 
Wkrótce opis i fotki mojego Goferka. Narazie tylko taki sobie poniżej 
- SoBoL
- Berbeć
Zwija się wolno od brudu, równie często od uszkodzenia plastyków regulacji wysokości pasów, albo od niewłaściwego ułożenia wiązek w słupku które kolidują z pasem. Podciągnięcie sprężyny niczym nie grozi nie da się w ten sposób sprężyny uszkodzić, ja mam od wielu lat podciągniętą o 3 obroty w pasie kierowcy żeby szybciej się chował i jest ok. Tyle że nie tak łatwo to zrobić kto sprubuje ten się przekona
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1