witam cchcial bym zminic kolor poretel od nawiewu ale nie wiem jak i gdzie znalezc taki maly zielony cwancyk co rozszczepia swiatlo biale na zielone h
to zielone cos co w tym jest zarowka bym chcial niebieskie czy ktos wie gdzie to dostac albo jak to nazwac??:P pozdro
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
oswietlenie pokretel nawiewu
bez Adolfa nie było by GOLFA 

- sebzoc
- Berbeć
Zacznijmy od tego że tam nie "rozszczepisz" żadnego światła, bo żarówka jest biała a zielony kolor wynika z farby na półprzezroczystych ikonkach. Czyli byś je musiał rezać. zakup sobie taki zestawik, nie kosztuje dużo a MEGA efekt i przede wszystkim plug&play, bez kombinowania i druciarskiej rzeźby
http://www.ace.vot.pl/index.php?option= ... &Itemid=35
http://www.ace.vot.pl/index.php?option= ... &Itemid=35
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
i co wystarczy ze podlacze te 2 kabelki do tej wtyczki co idzie do zarowki i bedzie git?? a jak umocowac poprawnie zeby nie latalo w srodku czy to ma jakies mocowanie na sztywno??
[ Dodano: 2012-05-01, 17:43 ]
no dobra doczytalem...
[ Dodano: 2012-05-01, 17:43 ]
no dobra doczytalem...

bez Adolfa nie było by GOLFA 

- sebzoc
- Berbeć
- Poldek
- Fanatyk
mialem ten zestaw i podziekowalem, oswietla nierownomiernie, sa jasniejsze i ciemniejsze miejsca, za to swietne robi zestawy do podswietlenia wlacznika swiatel, na panel regulacji nawiewow wylacznie folia swiecaca, moze byc od momana, mozna samemu sobie wyciac ale tylko to bedzie swiecic rownomiernie pod wszystkimi ikonami...Poldek napisał(a):Bierz o Ledikera duzo ludzi ma te zestawy na forum i sa zadowoleni ja rowniez
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
- variant yacht
- Badacz tematu
To dziwna sprawa bo u mnie świeci praktycznie identycznie w każdym miejscu i daje to naprawdę fajny efekt.
Przełącznik świateł również - mam i świetnie to ze sobą współgra
Przełącznik świateł również - mam i świetnie to ze sobą współgra
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ja też nie miałem problemów z oświetleniem od Ledikera, a na prawdę sporo u niego nakupowałem 
Podejrzewam, że kolega variant yacht nie umył światłowodu, źle spasował diody do światłowodu, albo na prawdę ma jakiś styrany ten światłowód.
U mnie świeciło tak:
lepiej raczej się tego nie da zrobić.

Podejrzewam, że kolega variant yacht nie umył światłowodu, źle spasował diody do światłowodu, albo na prawdę ma jakiś styrany ten światłowód.
U mnie świeciło tak:
-

Sekate - Badacz tematu
kolega variant yachtowy umyl to dokladnie, dokladnie wykonal okleiny itd itp, swiatlowod rowniez mial jak wszyscy, swiecilo owszem ale nie tak jak powinno,spasowanie nie ma wiekszego znaczenia bo i spasowane byly cieniowane, kazdy widzi to co chce ale ja wyraznie widzialem nierowne cieniowane podswietlenie bo taka jest specyfika "swiecenia" takich konstrukcji, moze zalozycie kiedys folie swiecące to zobaczycie roznice , owszem nie da sie zrobic wielokolorowego podswietlenia , probowalem malowac np ikony na nawiewach farbą do malowania zarowek i niestety po podswietleniu bylo z kolei widac minimalne smugi od pedzelka. podsumowując diody wn tym miejscu jak dla mnie kupa...Sekate napisał(a):Ja też nie miałem problemów z oświetleniem od Ledikera, a na prawdę sporo u niego nakupowałem
U mnie świeciło tak:
nie mam zastrzezen do podswietlenia włącznika swiatel od ledikera , samemu byloby trudno wykonac jednostkowo taki uklad bo troche za duzo z tym roboty,od ledikera mam podswietlenie wskazowek zegarow ( i tez swiatlowody wskazowek sa troche cieniowane, niestety tutaj narazie nie ma innego wyjscia
) reszte podswietlen w aucie robilem sam bo ledy w przelacznikach to tylko sprawa dobrania barwy swiatla , zogniskowania swiatla w odpowiednim punkcie i troche gimnastyki z upchaniem w niektorych wlacznikach np. sam tez zrobilem podswietlenia kropek na galkach regulacji nawiewów (jeden ze swiatlowodow gałki wymagal wymiany z zielonego na bialy)jak widac da sie rowno podswietlic ikony nawiewow, tyle ze nie ledami

Ostatnio edytowano 5 maja 2012, o 10:48 przez variant yacht, łącznie edytowano 2 razy
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
- variant yacht
- Badacz tematu
Mówiąc o spasowaniu miałem na myśli dopasowanie diody do tego rantu na światłowodzie. Mnie to podświetlenie zadowalało, jak kupię teraz kolejnego Golfa 3, a może paska B4 to na 99% znów zamówię podświetlenie od Lediker 

-

Sekate - Badacz tematu