Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Odbijająca szyba boczna od kierowcy.
Witam, mam kolejny problem, przy domykaniu automatycznej szyby od kierowcy w moim Golfie GTi powinna szyba dojść do końca i domknąć się, tak jest od strony pasażera. Jednak jest inaczej od kilku tygodni. opuszczam ją do połowy powiedzmy i do góry trzymam chwile, idzie idzie i przy domknięciu znowu wraca na połowę swojego wysunięcia. Czym to może byc spowodowane? Silnik elektrycznej szyby szwankuje? Pomóżcie koledzy 

- vega25
- Czytacz
Podpinam się pod temat
u mnie dzieje się podobnie od strony pasażera. Otwieram szybę i nie ma problemu, jak ją zamykam to dojeżdża do końca i wraca do polowy 
u mnie dzieje się podobnie od strony pasażera. Otwieram szybę i nie ma problemu, jak ją zamykam to dojeżdża do końca i wraca do polowy 
-

siwulec333 - Czytacz
wydajemi sie ze trzeba zaprogramowac jeszcze raz od nowa ... z tego co mi wiadomo opuscic trzymajac przycisk do konca podniesc trzymajac caly czas przycisk podnoszenia jeszcze raz opuscic trzymajac opuszczanie i podniesc trzymajac podnoszenie ... czy pomorze
? niue wiem ale slyszalem ze tak sie programuje
? niue wiem ale slyszalem ze tak sie programujeto nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem 

-

danny.tcz - Gaduła
No dzięki kolego spróbujemy tego programowania, mam nadzieje, że pomoże
No no 200km/h 1.4 ładnie ładnie
ją swoją 16V po kupnie i wymianie rozrządu, oleju itp spraw eksploatacyjnych 220 a odcięcie mam przy 225 po prostu zabrakło mi miejsca na dobicie tej prędkości
Brat za mną jechał 1.8 na 8V to nie wie w którym momencie wyciełem taka lote potocznie mówiąc i zniknełem
Wielki szacun za taki osiąg
pozdrawiam! 
No no 200km/h 1.4 ładnie ładnie
ją swoją 16V po kupnie i wymianie rozrządu, oleju itp spraw eksploatacyjnych 220 a odcięcie mam przy 225 po prostu zabrakło mi miejsca na dobicie tej prędkości
Brat za mną jechał 1.8 na 8V to nie wie w którym momencie wyciełem taka lote potocznie mówiąc i zniknełem
Wielki szacun za taki osiąg
pozdrawiam! 
- vega25
- Czytacz
Sprawdzcie też sterownik szyb przekaxniki i czy przypadkiem szyba nie ma ciężkiego prowadzenia w silnikach szyb jest uklad przeciążeniowy prądu i liczący obroty silnika może widzieć inne położenie krańcowe szyby stąd to cofanie 

-

pietrasiak2 - Members
pietrasiak2 napisał(a):Sprawdzcie też sterownik szyb przekaxniki i czy przypadkiem szyba nie ma ciężkiego prowadzenia w silnikach szyb jest uklad przeciążeniowy prądu i liczący obroty silnika może widzieć inne położenie krańcowe szyby stąd to cofanie
jesli widzi inne polozenie krancowe szyby to pomocna jest ta programacja ktora opisalem
chyba ze jest tak jak mowisz ze lapie opor na prowadnicach to poluzowac wszystkie sruby mocujace prowadnice i wyregulowac je odpowiednio aby tego oporu nie bylo albo jak najmniejszyto nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem 

-

danny.tcz - Gaduła
A ja powiem że linki zaczynają się plątać silnik wyczuwa opór i odbija. Nowy podnośnik zalatwi sprawę przerabiałem temat w niejednym golfie 

-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
No ok ok ale podnośnik mozna kupic osobno na allegro to jest ten cały silnik w drzwiach tak? zdarzaja sie takie małe problemy tym bardziej,że smaochód ma 16 lat, niedługo skonczy 18
he he dzieki za poradę Panowie
kłaniam sie

he he dzieki za poradę Panowie
kłaniam sie

- vega25
- Czytacz
vega25, takie coś, przekładasz to tego podnośnika silnik z modułem. http://allegro.pl/vw-golf-iii-vento-pod ... 33757.html
A przyczyna jak koledzy wyżej piszą, albo nie zaprogramowana - ale ponieważ sama się powinna zaprogramować po jakimś czasie używania to raczej ta linka się zwikłała. Zakładając nowy mechanizm zwróć uwagę na jedno: bardzo starannie ustaw szybę w uchwytach, żeby nie chodziła pod kątem z oporami bo będzie to samo.
A przyczyna jak koledzy wyżej piszą, albo nie zaprogramowana - ale ponieważ sama się powinna zaprogramować po jakimś czasie używania to raczej ta linka się zwikłała. Zakładając nowy mechanizm zwróć uwagę na jedno: bardzo starannie ustaw szybę w uchwytach, żeby nie chodziła pod kątem z oporami bo będzie to samo.
- pablomed
- Members
dzieki wielkie na wiosne bede rozbierał to zobaczy się co jest i najwyżej zamowie tenj podnośnik
pozdrawiam kolego
[ Dodano: 2013-02-23, 16:17 ]
No i problem się rozwiązał
Bo odłączylem akumulator bo robiłem pewną rzecz w silniku, oczywiscie wszystko sie zrestartowało i podłaczylem po zrobionej sprawie i wszystko działa
Szybasie domyka tak jak wcześniej
Nie ma zadnych odbić
Pozdrawiam i spróbujcie u sie

pozdrawiam kolego
[ Dodano: 2013-02-23, 16:17 ]
No i problem się rozwiązał
Bo odłączylem akumulator bo robiłem pewną rzecz w silniku, oczywiscie wszystko sie zrestartowało i podłaczylem po zrobionej sprawie i wszystko działa
Szybasie domyka tak jak wcześniej
Nie ma zadnych odbić
Pozdrawiam i spróbujcie u sie

- vega25
- Czytacz
• Strona 1 z 1