Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Obowiązkowe zagłówki tylnej kanapy
Witam. Mój mk3 jest z 97 roku i nie posiada na tylnej kanapie zagłówków. Ostatnio na przeglądzie mnie o tym poinformował diagnosta. Z drugiej strony słyszałem, że to zależy od kraju, kiedy wszedł taki przepis. W Polsce ponoć od 96 roku już były, a w niemczech od 99. W internecie znowu znajduje inne informacje. Jak jest faktycznie? Jakie macie pojęcie w tym temacie? Jestem zmuszony wymienić kanapę?
-

jarolinho - Gaduła
jarolinho, o ile dobrze pamiętam: są obowiązkowe w autach po 1995. Ale prawdopodobnie jeden diagnosta na kilku będzie z tego powodu robił problemy, więc montujesz lub próbujesz gdzie indziej. Są tematy o montażu . Jest jeszcze taka opcja ale nie wiem czy dociekliwy diagnosta będzie z tego zadowolony: http://allegro.pl/zaglowki-uniwersalne-i4352291607.html http://allegro.pl/prl-tuning-zaglowki-u ... 26298.html w maluchach się takie dawało z przodu
- pablomed
- Members
Tylne zagłówki w mk3 to temat rzeka a wszystko zbiega się do tego że były po prostu za dopłatą temu niektóre miały nie które nie. U mnie w 93 były a w variancie 98 nie ma. Twój samochód został wyprodukowany w 97 roku a nie miesiąc temu, wiec podchodzi pod standardy tamtych lat.
A co do diagnosty to niech weżnie deskę i walnie się w czoło. Jakby nie miał się czego czepiać
A co do diagnosty to niech weżnie deskę i walnie się w czoło. Jakby nie miał się czego czepiać

Ostatnio edytowano 25 cze 2014, o 11:09 przez Radi, łącznie edytowano 1 raz
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Diagnosta sie tego nie czepił
źle zrozumieliście.. on mnie tylko o tym poinformował
dlatego pytam bo zacząłem ogarniać temat, czy zmieniać kanape czy nie 
źle zrozumieliście.. on mnie tylko o tym poinformował
dlatego pytam bo zacząłem ogarniać temat, czy zmieniać kanape czy nie 
-

jarolinho - Gaduła
Nie musisz zmieniać kanapy... Zresztą dziwi mnie zachowanie diagnosty. Przyznam jednak że kiedyś trafiłem na takiego który stwierdził że klosze tylnych lamp w moim poprzednim autku - mk2 są przyciemniane folią i przez pół godziny uparcie macał klosze wpajając mi że na kloszu jest folia chociaż klosze były fabrycznie dymione .
Ja w golfie z 96rok nie mam zagłówków z tyłu - to znaczy nie miałem bo zamontowałem je dla własnej wygody ale gdy ich nie było auto przechodziło przegląd zerowy po sprowadzeniu i żadnych obiekcji co do braku zagłówków nie było.
Co do zagłówków to daleko szukać nie trzeba, kiedy na "własnym podwórku" jest rozwiązanie:
LINK
http://allegro.pl/zaglowki-tylnej-kanapy-prowadnice-vw-golf-iii-i4300844878.html
moim zdaniem szkoda szpecić auto tymi zagłówkami które ktoś podał wcześniej.
Ja w golfie z 96rok nie mam zagłówków z tyłu - to znaczy nie miałem bo zamontowałem je dla własnej wygody ale gdy ich nie było auto przechodziło przegląd zerowy po sprowadzeniu i żadnych obiekcji co do braku zagłówków nie było.
Co do zagłówków to daleko szukać nie trzeba, kiedy na "własnym podwórku" jest rozwiązanie:
LINK
http://allegro.pl/zaglowki-tylnej-kanapy-prowadnice-vw-golf-iii-i4300844878.html
moim zdaniem szkoda szpecić auto tymi zagłówkami które ktoś podał wcześniej.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
-

Thorsten - Moderator Globalny
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Witam,
Mam pytanie, ponieważ widzę, że wszystkie poradniki, które ukazują montaż zagłówków na tylnej kanapie przedstawiają tylne oparcie dwuczęściowe, a ja w swoim Golfie mam tylne oparcie jednoczęściowe i czy w moim oparciu też jest możliwość zamontowania zagłówków?
Mam pytanie, ponieważ widzę, że wszystkie poradniki, które ukazują montaż zagłówków na tylnej kanapie przedstawiają tylne oparcie dwuczęściowe, a ja w swoim Golfie mam tylne oparcie jednoczęściowe i czy w moim oparciu też jest możliwość zamontowania zagłówków?
- damianos1988
- Berbeć
damianos1988 napisał(a):czy w moim oparciu też jest możliwość zamontowania zagłówków?
Jest. Dla kolegi wstawiałem w takiej kanapie
Jest nawet miejsce na 3 zagłówki 
-

Karol B. - Members