Nowy design

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Nowy design

Postprzez yankes » 11 kwi 2013, o 12:58

Witam mam takie pytanie, ciężko chodzą mi siedzenia przednie, hamują się i nie wiem czego to jest przyczyna, chciałem wstawić je z golfa IV ale nie wiem czy będą pasowały. Do tego jeszcze gałka biegów z IV. I zastanawiam się nad tym czy istnieje możliwość włożenia panelu z obrotomierzem do mojej 3ki bo mam zwykły zegar i mnie to nie odpowiada, jeżeli tak to jakie są to koszta?
yankes
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 10 kwi 2013, o 20:35
Lokalizacja: Głogów

Nowy design

 

Postprzez Pozor » 11 kwi 2013, o 13:02

gałka zmianiy biegów to prosty zabieg poszukaj poradników na forum a znajdziesz,fotele o ile się nie mylę to mogą nie pasować ale jak byś się uparł to możesz przespawać szyny z twojej 3 do obojętnie jakiego fotelu ,licznik z obrotomierzem myślę że powinien pasować i działać jeżeli masz wiązkę do obrotomierza czyli przy alternatorze jest taka kostaka z boku jezeli są kable do nie a na pewno są to obrotek powinien działać. Koszta gałka 50 zł ,licznik nawet za 40 zł idzie dostać a fotele to niewiem
Avatar użytkownika
Pozor
Members
 
Posty: 1424
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 17:24
Lokalizacja: GST (Kaliska)

Postprzez Paweu » 11 kwi 2013, o 13:05

yankes napisał(a):hamują się i nie wiem czego to jest przyczyna,


Może ślizgi się już wytarły? Komplet ślizgów w aso - nie pamiętam już ile.. ze 20(?) zł ...
Ponadto przydałoby się przesmarować prowadnice. By lżej przesuwał się fotel....

yankes napisał(a):chciałem wstawić je z golfa IV ale nie wiem czy będą pasowały.


Mała rzeźba i podejdą bez problemu.

yankes napisał(a):I zastanawiam się nad tym czy istnieje możliwość włożenia panelu z obrotomierzem do mojej 3ki bo mam zwykły zegar i mnie to nie odpowiada, jeżeli tak to jakie są to koszta?


Można.. szukasz zegarów od diesla z obrotomierzem , kupujesz , zakładasz do golfa i wszystko w temacie.

Kosztów nie znam.. Przewertuj allegro.. taka sytuacja. ;-)

[ Dodano: 2013-04-11, 12:06 ]
Pozor napisał(a):o ile się nie mylę to mogą nie pasować ale jak byś się uparł to możesz przespawać szyny z twojej 3 do obojętnie jakiego fotelu


A co Ty kolego chcesz tam spawać ? :-|

[ Dodano: 2013-04-11, 12:07 ]
Tutaj link do montażu... bo pewnie nikomu się poszukać nie chce. ;-)

http://www.golf3.pl/45960.htm
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4273
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez yankes » 11 kwi 2013, o 13:12

Jeszcze chciałem zapytać o czteroramienną kierownicę, czy da się ją zamontować? Widziałem na allegro, że ludzie sprzedają ją bez środka (części której uderza się aby urzyć sygnalizatora dźwiękowego.) I co to oznacza "mała rzeźba"
Ostatnio edytowano 11 kwi 2013, o 13:14 przez yankes, łącznie edytowano 1 raz
yankes
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 10 kwi 2013, o 20:35
Lokalizacja: Głogów

Postprzez Paweu » 11 kwi 2013, o 13:13

yankes napisał(a):Jeszcze chciałem zapytać o czteroramienną kierownicę, czy da się ją zamontować? Widziałem na allegro, że ludzie sprzedają ją bez środka (części której uderza się aby urzyć sygnalizatora dźwiękowego.)


Pokaż o jaką kierownicę Ci chodzi.
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4273
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez yankes » 11 kwi 2013, o 13:21

http://allegro.pl/kierownica-vw-golf-ii ... 31709.html o taką.
Chyba, że wejdzie taka ale w to już kompletnie wątpię :(
http://allegro.pl/vw-bora-golf-iv-kiero ... 62605.html



A i dodam, że pewnie moje pytania są idiotyczne, dlatego, że dzisiaj zacząłem swoją przygodę motoryzacyjną. I jeszcze prośba, jakby ktoś miał linka do tego jak się zabrać za usuwanie rdzy z karoseri i uzupełnianie ubytków to byłbym dozgodnie wdzięczny.


I co z tą rzeźbą?
yankes
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 10 kwi 2013, o 20:35
Lokalizacja: Głogów

Postprzez danny.tcz » 11 kwi 2013, o 18:32

sympatyczny kolego ta pierwsza to kierownica klakson (2 przyciski) sa przy gornych ramionach jak sie przyjrzysz puste miejsce jest na jaska (poduszke powietrzna) dokupujesz montujesz i bez zadnej rzezby co do tej drugiej to mozesz sobie poszukac od cabrio mialy takie same wiec takze bez rzezby jak kupisz od mk4 passata b5 czy bory to o ile sie nie myle nie bedzie pasowal wielkoklin
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
Avatar użytkownika
danny.tcz
Gaduła
 
Posty: 406
Dołączył(a): 5 lut 2010, o 17:05
Lokalizacja: gtc

Postprzez yankes » 11 kwi 2013, o 21:40

Nie da rady jej zamontować bez jaśka?
yankes
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 10 kwi 2013, o 20:35
Lokalizacja: Głogów

Postprzez Paweu » 11 kwi 2013, o 21:42

yankes napisał(a):Nie da rady jej zamontować bez jaśka?


Prosz.... bez poduchy , 4ramienna... i 'przycisk' klaksonu spory.. http://allegro.pl/golf-3-iii-1-6-kierow ... 65294.html
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4273
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez yankes » 11 kwi 2013, o 21:51

Mam ofertę za 50zł z poduszką, czy montaż tego jest trudny?
Ostatnio edytowano 11 kwi 2013, o 22:00 przez yankes, łącznie edytowano 1 raz
yankes
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 10 kwi 2013, o 20:35
Lokalizacja: Głogów

Następna strona




Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości