Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
nawiew- nie wieje tam gdzie powinien
Hej, mam taki problem, nie dziala mi regulacja nawiewu szyba-sroodek-nogi, to pokretlo jak nim krece caly czas wieje z kratek na kabine, teraz wiadomo jaka pogoda zeby mi wialo na szybe tro musze zamykac kratki na kabine wtedy cos wieje na szybe ale i tak nie tak mocno co kiedyc, sadze ze cos jest zwiane z tymi linka mi co ustawiaja gdzie ma wiac, jest mozliwosc samemu to naprawic, albo jakos tak to zrobic zeby wiało na szybe przynajmniej?
-

groochu - Czytacz
groochu, albo linki pospadały z zaczepów, albo owe zaczepy (zaczep sie urwały) albo po prostu linki są na tych miejscach co nie trzeba
-

marcinkoz2910 - Members
musisz rozebrać panel z pokrętłami (4 śruby masz pod tą osłonką co jest na nawiewach nałożona i 2 śruby są koło popielniczki ) jak już to odkręcisz to wyjmiesz sobie delikatnie panel z pokrętłami i zobaczysz czy linki od nawiewów nie latają sobie swobodnie lub czy nie pospadały z zaczepów , jeśli tak to nałożyć i masz spokój a jak masz połamane zaczepy to albo nowy panel albo przytaśmuj mocno taśmą izolacyjną linkę do linki sąsiednie i zciśnij to jeszcze takimi opaskami bo pancerz tej linki musi być nieruchomy inaczej nie bedzie Ci to działac tak jak powinnogroochu napisał(a):zdiagnozowac
-

marcinkoz2910 - Members
• Strona 1 z 1