napęd elektryczny szyby

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

napęd elektryczny szyby

Postprzez szejmas » 4 sie 2014, o 12:00

Witam. po raz kolejny wysiadł mi elektryczny napęd prawej przedniej szyby. szyba nie zjeżdża a linki trzeszczą. Wymieniałem już chyba dwa razy a najdłużej działał rok. kupowałem same mechanizmy a silnik przekładałem. Sam teraz nie wiem czy nie kupić używanego kompletu bo może lepiej się sprawdzi. Czekam na Wasze spostrzeżenia i podpowiedzi.
szejmas
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 24 paź 2008, o 08:48
Lokalizacja: w-wa

napęd elektryczny szyby

 

Postprzez fuqet1 » 5 sie 2014, o 17:48

Albo coś jest źle złożone (np szyba źle ustawiona) albo nie nasmarowane i stawia zbyt duży opór bo nie jest możliwe żeby silniki tak szybko padały.
Avatar użytkownika
fuqet1
Badacz tematu
 
Posty: 203
Dołączył(a): 30 maja 2011, o 21:41
Lokalizacja: Przasnysz
Rocznik: 94
Silnik: 1400 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pablomed » 7 sie 2014, o 09:51

szejmas, wszystkie dostępne zamienniki są kiepskie, ale te dwa lata powinny działać nawet od kierowcy a od pasażera znacznie dłużej. Podejrzewam jak kolega wyżej, przy montażu źle ustawiasz szybę w uchwytach, i chodzi pod skosem z dużym oporem . Przy jej zakręcaniu nie śpiesz się, pojeździj nią trochę zanim zakręcisz na fest, ma chodzić lekko, jej górna krawędź tuż przed dojściem do ramki górnej musi być do niej równolegle, kilka prób i się udaje
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez robercik » 10 sie 2014, o 11:38

moze zle wlozyles szybe i nie trafiła dobrze w te rowki, musisz odkrecic uchwyty od silownika wyjac szybe i wlozyc jeszcze raz, i nie zakrecaj uchwytow tylko nacisnij z wierzchu szybe zeby siedziala w luznych uchwytach i pojezdzij w gore i w dol zanim dokrecisz zaciski. Tylkonie dojezdzaj do konca do gory szyba bo chirurg bedzie tez mial zajecie
robercik
Badacz tematu
 
Posty: 313
Dołączył(a): 23 sie 2008, o 19:06
Lokalizacja: łuków

Postprzez borewicz » 8 gru 2014, o 16:23

może być tak jak kolega wyżej mówi, źle ustawiona szyba, ja u siebie jak zakładałem to kilka razy podnosiłem i opuszczałem szybe, żeby ustawić tak aby płynnie chodziła. A co do podnośników to orientowałem sie trochę i na przód chińskie zaminniki da sie kupić od 90 zł, ja zamówiłem w autoryzowanym sklepie vw i za niemieckie zamienniki zapłaciłem po 140 za sztuke, ale jakość czuć kiedy sie bierze już do ręki ;) :-)
borewicz
Czytacz
 
Posty: 23
Dołączył(a): 8 gru 2014, o 15:57
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez Decybel_Pl » 17 gru 2014, o 03:54

Tak czytam te wasze rady.... i się zastanawiam czy raczyli niektórzy przeczytać uważnie, co też kolega pytający do tej pory robił i z czym ma problem....... Napisał gość wyraźnie, że zmieniał "mechanizmy" kupując nowe, a silnik sobie przekładał.... a tu prosz - dwie pierwsze odpowiedzi podają mu rzekome przyczyny częstego "wysiadania" silniczków.....
Decybel_Pl
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 17 lis 2014, o 04:20
Lokalizacja: Kęty

Postprzez pablomed » 19 gru 2014, o 22:32

Decybel_Pl, kolego nic nie zrozumiałeś daruj sobie takie uwagi do czasu aż wiedzy, doświadczenia i umiejatnosci czytania ze zrozumieniem nabierzesz
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie





Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości